Kup Srbije: Partizan i Zvezda u Nišu brane trofeje

kupkzn22Niš će u sredu i četvrtak biti centar srpskog vaterpola. Na bazenu “Čair” odigraće se finalni turnir Kupa Srbije za muškarce i finalni meč nacionalnog kupa za dame.

Učestvuju četiri beogradska kluba, Partizan i Crvena zvezda na muškom turniru, dok se u finalu Kupa za dame nadmeću Crvena zvezda i Vračar.
Trofeje brane vaterpolisti Partizana i vaterpolistkinje Crvene zvezde.

U sredu u polufinalu Kupa za seniore sastaju se Partizan – Vojvodina (17.45) i Crvena zvezda – Šabac (20 časova). Finale je u četvrtak u 16.45. Finale Kupa za dame Crvena zvezda – Vračar je u četvrtak u 19 časova.

Fajnal for muškog Kupa

Trener Partizana, branioca trofeja za muškarce, Zoran Milenković je na konferenciji za medije u VS Srbije kazao:

-Partizan je još na početku sezone najavio svoje ciljeve i ono čemu težimo je odbrana oba trofeja. Posle dobrih partija u regionalnoj ligi i zaista odlične igre u Ligi šampiona protiv Egera s pravom prihvatamo ulogu favorita na završnom turniru Kupa u Nišu. Ali, veoma smo obazrivi jer imamo veoma mladu ekipu sa prosekom od 19 godina – rekao je Milenković i dodao.-

-Poštujemo sve protivnike i očekujemo izuzetno zanimljiv turnir. Ono što će meni kao treneru biti veoma važno je da moji igrači budu koncentrisan i smireni, da pruže maksimum i da odigramo kvalitetno… Očekujem pune tribine, zanimljive utakmice i poštenu borbu, a svi u Partizanu težimo osvajanju trofeja

Prvi stručnjak Crvene zvezde Aleksandar Nikolić je rekao:

-Naša želja je da damo maksimum, pokažemu što bolju igru, a rezultat će uz takav pristup sam po sebi doći. Tokom sezone smo imali uspona i padova, mada to u ovakvo sistemu takmičenja ništa ne znači jer vas samo dve utakmice dele od pehara. Sve je moguće, ali treba priznati da je Partizan veliki favorit. Međutim, u jednoj utakmici svašta može da se dogodi.

Partizanu su ulogu favorita prepustili i treneri preostala dva kluba učesnika Vladimir Cukić (Vojvodina) i Balša Nikolić (Šabac).

Finale za dame

U susret finalnom meču Kupa Srbije za dame kapiten Crvene zvezde Tijana Jakovljević je istakla:

– Ekipa je u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, jer je iz tog tima ostale samo četiri igračice. Očekujemo tešku utakmicu, mnogo težu borbu nego što je to bio slučaj prošle sezone kada smo takođe u finalu Kupa igrale protiv Vračara. Ipak, želja nam je da osvojimo Kup i potvrdimo da smo najbolje.

Trener Vračara Petar Boščanin najvaljuje uzbudljiv meč:

– Još prošle sezone smo pokazali da smo ravnopravan protivnik Crvenoj zvezdi i da možemo ravnopravno da im izađemo na megdan. Imali smo dve neizvesne utakmice i nadamo se da će ova u finalu biti isto takva. U odnosu na prošlu sezonu za razliku od Zvezde mi smo ekipu zadržali na okupu, smatram da možemo da se borimo sa njima i da možemo da dođemo do trofeja.

Ulaznice

Ulaznice za završni turnir Kupa za muškarce već se nalaze u prodaji, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, a koštaju za polufinale 200 dinara i za finale 250 dinara.

Što se finala Kupa za dame tiče, ulaz je slobodan.