Milak: Ulaganje u budućnost

Beogradska vaterpolo liga, Beoval, od prošle sezone ima generalnog sponzora. Takmičenje mladih vaterpolista našeg glavnog grada podržalo je preduzeće „Zorbal“, danas naslovni sponzor lige u kojoj učestvuje više desetina ekipa.

O motivima ulaganja u vaterpolo Zoran Milak, koji je sa bratom suvlasnik “Zorbala”, kaže:
-Prepoznali smo entuzijazam, energiju, rađanje novih ideja koje je novo rukovodstvo unelo u rad VSB i Upravnog odbora i prihvatili smo poziv predsednika VSB Petra Đukića, s kojim se poznajem vrlo dugo.

Milak, nekadašnji vaterpolista Zemuna, a danas potpredsednik kluba iz „Pinkija“ i član Upravnog odbora VSB, dodaje:
-Želja nam je doprinesemo razvoju vaterpola kod mlađih kategorija, koje su i prioritet u radu VSB. Cilj nam je da ulaganjem u Beoval olakšamo rad kako Saveza, tako i klubova, pokrivajući troškove takmičenja. Nadam se da tako klubovima otvaramo mogućnosti da prošire rad, dovedu što više dece na bazene i da sa više ekipa učestvuju u Beovalu. Trudimo se da utičemo na omasovljenje vaterpola u Beogradu. Verujem da će ubrzo biti realizovana i odlična ideja o osnivanju vaterpolo reprezentacije Beograda, što je još jedan način popularizacije vaterpola među mladima.

„Zorbal“ je preduzeće sa već dugom tradicijom. Osnovano je 2000. godine i bavi se veleprodajom opreme i hrane za kućne ljubimce, na teritoriji cele Srbije. U ponudi ima preko 2.000  proizvoda za kućne ljubimce iz programa nekih od najprestižnijih evropskih i svetskih proizvodjača. Ulaganje u Beoval nije  prvi kontakt sa sportom firme sa sedištem u Višnjičkoj Banji.
-I ranije smo pomagali sport, posebno vaterpolo. Voljni smo da, kao društveno odgovorno preduzeće, ulažemo u sport, pre svega u omladinski. Sve počinje od baze – zaključio je Milak.