Pripreme beogradskih A ligaša

Sledeće sezone tri beogradska kluba igraće u Prvoj A ligi – Crvena zvezda, Partizan i Banjica, koji su nedavno počeli sa pripremama.

Prvak Evrope, Crvena zvezda se okupila sredinom avgusta, a kompletirala se protekle sedmice kada su se priključili reprezentativci Andrija Prlainović, Nikola Rađen, zatim Marko Avramović, koji je igrao letnju ligu na Malti… Zvezda ovog leta nije mnogo promenila sastav. Otišla su tri centra Duško Pijetlović, Nikola Eškert i Nenad Stojčić. Na poziciju „sidraša“ stigli su američki reprezentativac Džon Man i Nikola Vukčević. U klub se vratio Filip Kljajević. Zvezda će sezonu početi u drugom krugu kvalifikacija Lige šampiona (11-13.oktobar).

Partizan je sa radom počeo pre nedelju dana. Zajedno rade kandidati za prvi tim Partizana i za Banjicu. Ni jedna ni druga ekipa još nije kompletna. Nekoliko igrača koji će u sezoni igrati za Partizan ili Banjicu još nisu završili sezonu sa reprezentacijom, učestvuju na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore na Malti. U timu Partizana ovog leta bilo je dosta promena, otišlo je nekoliko igrača, ekipa se ponovo podmlađuje. Partizan do početka Prve A lige (16.oktobar) neće igrati zvanične mečeve, jer je direktan učesnik Lige šampiona, koja počinje u novembru. Partizan će igrati u grupi sa Brešom, Špandauom, Galatasarajem i dva tima iz kvalifikacija. 

I Zvezda i Partizan će tokom septembra imati sparing mečeve, a učestvovaće i na pripremnim turnirima.