Liga šampiona: Partizan startuje u Breši

Evropska plivačka federacija LEN, objavila je raspored takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona. Za sada je sigurno da će Srbiju u LŠ predstavljati Partizan, koji je dobio jednu od osam “vajld karti”, jer jedini u Srbiji ispunjava postavljene uslove.

Crvena zvezda i Radnički će mesto u Ligi u kojoj učestvuje 12 klubova pokušati da nađu kroz kvalifikacije.

Crno-beli će igrati u grupi sa italijanskom Brešom, nemačkim Špandauom i dva kluba iz kvalifikacija. U prvom kolu 20. novembra Partizan će biti gost Breše.

Raspored Partizana
20. novembar: Breša (Italija) – Partizan
4. decembar: kvalifikant 3 – Partizan
18. decembar: Partizan – kvalifikant 1
8. januar: Galatasaraj (Turska) – Partizan
29. januar: Partizan – Špandau (Nemačka)
22. februar: Špandau – Partizan
15. mart: Partizan – Galatasaraj
26. mart: Kvalifikant 1 – Partizan
9. april: Partizan – kvalifikant 3
3. maj: Partizan – Breša.

U drugoj grupi igraju: Jug (Hrvatska), Barseloneta (Španija), Olimpijakos (Grčka), Eger (Mađarska), kvalifikant 2 i kvalifikant 4.

Za finalni turnir plasiraće se po tri ekipe iz svake grupe. Barseloneta, kao domaćin je direktan učesnik “fajnal-siksa”.

Prvi krug kvalifikacija na programu je krajem septembra. U ovoj fazi igra Radnički. Dvanaest klubova podeljeno je u dve grupe, a ispadaju samo šestoplasirani. Radnički će ugostiti prvaka Rusije Spartak iz Volgograda, rumunsku Oradeu, Budvu, francuski Monpelje i nemački Duizburg. U drugoj grupi (Napulj) su domaća Akvakijara, Marselj (Francuska), Šurman (Holandija), Sintez, Kazanj (Rusija) i prvak Malte, Neptuns.

Drugi krug zakazan je za termin od 11. do 13. oktobra. Od ove faze startuje Crvena zvezda. Uz deset klubova iz prvog kruga u drugom igraju Crvena zvezda, Pro Reko (Italija), Vuljagmeni (Grčka), Solnok (Mađarska) ,Primorje (Hrvatska) i nemački Duizburg (šampioni ili vicešampioni iz zemalja koje daju nosioce “vajld karata”,  s tim što Španija i Turska nisu prijavile drugi tim).

U drugoj fazi 16 klubova biće podeljeno u četiri grupe. Prvoplasirani i drugoplasirani idu u četvrtfinale, koje se igra po nokaut sistemu. Pobednici četvrtfinalnih parova plasiraće se u Ligu šampiona.