Zorbal Beoval: Kvartet sa 12 bodova

Bliži se kraju prva polovina prve faze Zorbal Beovala 2013/14. Odigrani su skoro svi mečevi četvrtog kola. Planirano je da se do maja završi takmičenje u jedinstvenim ligama, posle kojih će se klubovi u svakoj generaciji deliti u dve kvalitetne grupe.

Dosadašnji rezultati, veliki broj neizvesnih mečeva, najavljuju da će se do kraja u svakoj od šest liga voditi velika borba za plasman u “gornji dom”.

U četiri kola, samo četiri od ukupno 61 ekipe, su uspele da osvoje svih 12 bodova: Beograd (1995. godište), Crvena zvezda (1999), Taš (2002) i Beograd (2003). Još deset timova imaju maksimalan učinak, ali iz dva ili tri susreta.

U takmičenju generacije 1995. tri kluba su bez poraza ili remija, Beograd iz četiri, Banjica iz tri i Singidunum iz dve utakmice.

Ligašku trku u Beovalu za 1997. godište sa po tri trijumfa vode prvi timovi Crvene zvezde i Partizana.

Vrh tabele u najmasovnijoj ligi, za 1999. godište, takođe drže Zvezda i Partizan. Crveno-beli su prvi sa 12 bodova iz četiri utakmice, crno-beli su u tri susreta zabeležili tri pobede.

Crvena zvezda 1 i pančevačka Mladost su osvojili maksimalnih devet bodova u ligi za 2001. godište. Za poraz ne zna ni Partizan 1, koji je odigrao dve utakmice.

Sa četiri trijumfa u Beovalu za vaterpoliste rođene 2002. izdvojio se Taš. Druga je Mladost koja takođe ima maksimalan učinak, ali iz tri susreta.

Kod najmladjih, u ligi za 2003. godište, sve četiri pobede u četiri kola ostvario je Beograd 1. Crvena zvezda ima pobedu i meč manje.

Svi rezultati i tabele Beovala 2013/14. u kategoriji REZULTATI.