Beograd umesto TENT-a u Prvoj A ligi

vlsU Prvoj A ligi 2014/15. umesto obrenovačkog TENT-a učestvovaće Beograd.

TENT, zbog posledica velikih poplava, nije u mogućnosti da trenira i učestvuje u takmičenju. Obrenovčani su odustali od lige, a  na osnovu stava Udruženja vaterpolo ligaša i Stručnog saveta VS Srbije o načinu popunjavanja lige odlučeno je da mesto TENT-a popuni Beograd.

Tako će u Prvoj A ligi  naredne sezone igrati: Crvena zvezda, Radnički, Partizan, Vojvodina (koji startuju od četvrtfinala plej-ofa), Banjica, ŽAK, Nais, Singidunum, Dunav, Stari grad, Zemun i Beograd.

Beograd će imati sedam „A“ ligaša, a za učešće u Prvoj „B“ ligi prijavila su se tri kluba iz članstva VSB – Partizan Rajfajzen 2, Taš i Dorćol.  Sem tri beogradska klubova prijavili su se Bečej, Rasina i Šabac. Kraljevo je odustalo zbog nedostatka zatvorenog bazena i mogućnosti treniranja u zimskim mesecima.

Posle prelaska Beograda u “A” ligu i odustajanja Kraljevčana ostala su dva mesta za popunu „B“ lige a mogućnost da se prijave imaju sledeći klubovi : Mladost, Senta, Paraćin, Požarevac, Jagodina i Goč. Rok za prijavu je četvrtak 6. novembar do 12 časova. Ukoliko se prijavi više od dva kluba prednost će imati sastavi koji su ostvarili bolji plasman u Drugoj ligi. Sastanak učesnika B ligaša biće održan u prostorijama saveza 11. novembra. Tom prilikom će klubovi dobiti sve informacije za samo takmičenje a biće održano i žrebanje takmičarskih brojeva.