Preminuo Jovica Mišković

 Jovica.MiskovicvsbU četvrtak 02.07.2015. godine preminuo gospodin Jovo Mišković – Jovica, počasni predsednik Vaterpolo kluba „Partizan“, saopštio je klub sa Banjice.

Rođen je 04.juna 1927.godine u Banja Luci , ali se u ranoj mladosti preselio u Beograd.
Gospodin Jovica je bio jedan od osnivača plivačkog vaterpolo kluba „Partizan“ (drugog osnivanja Kluba 1952.godine). Bio je član najužeg rukovodstva kluba od novembra 1970.godine kada se Vaterpolo klub „Partizan“ izdvojio iz plivačkog kluba. Na funkciji prvog predsednika VK „Partizan“ bio je do 1985.godine, nakon toga ostao je i dalje u Klubu kao počasni predsednik.

Veoma je zaslužan za sve uspehe VK „Partizan“, a posebno u periodu 1972-1975 godine kada je VK „Partizan“ bio dva puta pobednik Kupa šampiona, prvak Jugoslavije i pobednik KUP-a Jugoslavije (to je bio drugi zlatni period u istoriji VK „Partizan“).
Bio je Predsednik Vaterpolo Saveza Jugoslavije, član predsedništva Jugoslovenskog olimpijskog komiteta od 1985. do 1988.godine.

Veoma je zaslužan za razvoj plivanja i vaterpola u Beogradu, posebno što je bio član odbora za izgradnju letnjeg i zimskog plivališta na Tašmajdanu i Banjici.

Kremacija Jovice Miškovića biće obavljena u ponedeljak, 6.jula,  na Novom groblju u 15.30. Komemoracija je istog dana u 13.30 u svečanoj sali Skupštine Beograda.