Žreb za EP u Beogradu 2016.

zreb6U Svečanoj sali Skupštine Grada Beograda danas je održan žreb za Evropsko prvenstvo, koje će u Beogradskoj areni biti održano od 10. do 23. januara.

Muška reprezentacija Srbije će igrati u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom, a ženska sa Španijom, Italijom, Nemačkom, Francuskom i Hrvatskom.

Brojne zvanice su pozdravili Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, i Paolo Bareli, predsednik LEN. 

Žrebom su rukovodili Marko Biri, menadžer LEN, i Đani Lonci, predsednik Tehničkog komiteta LEN. Kuglice sa imenima reprezentacija i takmičarskim brojevima izvlačili su naši reprezentativci,svetski prvaci, Andrija Prlainović,Filip Filipović, Duško Pijetlović i Nikola Jakšić, kao i članice ženske selekcije Srbije Dragana Ivković i Tijana Jakovljević.

MUŠKI TURNIR

  A grupa B grupa  C grupa  D grupa 
 Crna Gora  Srbija   Italija  Mađarska 
 Španija  Hrvatska   Rumunija  Grčka
 Holandija   Francuska  Nemačka  Rusija
 Slovačka  Malta  Gruzija  Turska

Posle takmičenja po grupama sve reprezentacije prolaze dalje, u osminu finala u kome se ukrštaju pobednici sa četvrtoplasiranima i drugoplasirani sa trećeplasiranim po grupama.

ŽENSKI TURNIR

 A grupa   B grupa 
 Holandija  Španija 
 Mađarska  Srbija
 Rusija  Italija
 Grčka  Nemačka
 Portugal  Francuska
 Turska  Hrvatska

Po četiri selekcije iz grupe idu u četvrtfinale, u kome će se sastati A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1.

Žrebu su prisustvovali Milorad Krivokapić, predsednik VSS, Nemanja Marijan generalni sekretar, Zoran Avramović izvršni direktor VSS, Slavko Gak gradski sekretar za omladinu i sport, selektori reprezentacije Srbije Dejan Savić (seniori), Vladimir Vujasinović (juniori), Vlada Bajković (žene), predsednik VS Beograda Petar Đukić i generalni sekretar Milan Marjanović, zatim Aleksandar Šoštar,Đordje Perišić,  Dejan Perišić, Viktor Jelenić, Igor Milanović, Nikola Kuljača, selektori Crne Gore Vlada Gojković, Hrvatske Ivica Tucak, Rumunije Dejan Stanojević i drugi vaterpolo radnici iz Evrope.