U Areni počela montaža bazena za EP

arenaDanas je u Kombank areni počela montaža bazena za Evropsko prvenstvo u vaterpolu u Beogradu (10 – 23. januar).

Biće postavljena dva montažna bazena – takmičarski dimenzija 34×21 metar i bazen za zagrevanje dimenzija 25×15 metara.Montaža bazena trajaće od 27.decembra do 4.januara, tako da će cela konstrukcija sa pool deck –ovima u dužini od skoro 1500 kvadrata oko bazena biti postavljena u najkraćem mogućem roku.

Darko Udovičić, direktor preduzeća EP vaterpolo 2016 koji je prisustvovao montaži bazena rekao je da su organizatori spremni. Gospodin Udovičić je tom prilikom zahvalio na podršci premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Republike Srbijie Tomislavu Nikoliću.

Početku montaže bazena prisustvovao je i Raša Ristivojević, predsednik izvršnog odbora Evropskog prventstva u vaterpolu Beograd 2016.

-Čuo sam se Dejanom Savićem, pitao me je kako napreduje organizacija, rekao sam mu da smo mi spremni i da je sada lopta u njegovim rukama. – rekao je gospodin Ristivojević.

Čelni ljudi organizacije predstojećeg takmičenja su izrazili svoje zadovoljstvo prodajom karata i zahvalili su svim volonterima na njihovoj podršci u realizaciji Evropskog prvenstva.

Za 4.januar je planirano inicijalno punjenje bazena, kada će oko 1300 kubika vode biti usuto u dva bazena, putem hidratanske mreže.Punjenje i zagrevanje vode trajaće ukupno 36 sati.

Nakon završetka Evropskog prvenstva 23.januara, demontaža bazena će trajati najviše četiri dana,a u toku meseca maja bazeni će biti spremni za montažu u Vrnjačkoj banji, gde će se formirati Nacionalni vaterpolo centar.