Prvi trening reprezentacije u Areni

repreyentacijasrbU nedelju u Kombank Areni počinje Prvenstvo Evrope, koje će trajati do 23. januara. Šlager prvog dana biće duel svetskog i evropskog prvaka Srbije i Hrvatske, olimpijskog šampiona.

 

Vaterpolisti Srbije odradili su večeras prvi trening u Kombank areni pred početak Evropskog prvenstva. Izabranici Dejana Savića osetili su novi montažni bazen u Areni dva dana uoči otvaranja i svi su puni reči hvale za ambijent

–Na svakom prvenstvu bitan je kraj, ali imamo veliki motiv da krenemo sa pobedom. Imamo pritisak koji ćemo, verujem, pretvoriti u još veći motiv. Pobeda nad Hrvatskom donosi nam sigurnost. Favoriti smo i to niko ne može da ospori. Međutim, i Hrvatska dolazi sa željom da ostvari dobar rezultat i neće se unapred predati. Mi smo u pravoj formi i nadam se da ćemo to pokazati na najbolji način – kazao je Savić.

Meč sa Hrvatskom u nedelju se igra u 20.30, a do kraja takmičenja u grupi Srbiju očekuju dueli sa Francuskom i Maltom.

Reprezentaciju su na prvom treningu posetili gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Mali i Udovičić  poželeli su ekipi Dejana Savića da osvoji zlatnu medalju pred domaćom publikom.

Dugogodišnji kapiten Delfina Vanja Udovičić ističe da je veliki optimista da će njegovi nekadašnji saigrači ponovo biti najbolji.

–Spremni smo za spektakl, da odbranimo zlato i pokažemo da smo vaterpolo svetska sila. Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem odmah ispunjava sva obećanja u roku i isplaćuje sve nagrade sportistima u slučaju uspeha. Smem da kažem da ćemo da dočekamo vaterpoliste za 14 dana na Balkonu sa najsjajnim odličjem.

Udovičić nije krio da predstojeći šampionat doživljava veoma emotivno.

–Sebe zamišljam kao da sam u vodi, deo ekipe i kao cimer nekadašnjim saigračima”, zaključio je Udovičić.

Gradonačelnik Mali je kazao:

-Beograd je potpuno spreman. Arena će prvi put biti plivalište, nikada nije izgledala bolje i očekuje nas sjajna atmosfera. Beograd će imati još jednu priliku da pokaže da je odličan domaćin, a našim vaterpolistima želim da odbrane zlato.
Na najvećem evropskom vaterpolo prvenstvu do sada učestvovaće 16 muših I 12 ženskih reprezentacija.