Drugi dan EP: Nesrećan poraz Srpkinja, remi u muškom derbiju

seepbluemediaDrugog dana Evropskog prvenstva u Beogradu na scenu su izašle srpske vaterpolistkinje i u dramatičnom meču izgubile od Nemačke 14:13 (3:5, 3:1, 4:4, 4:3)

 

Daleko iskusnije Nemice su imale ulogu favorita. Ali, već posle šest minuta na semaforu je stajao rezultat 5:1 za Srbiju, o kome Dragana Ivković, Jelena Vuković (strelci prvih pet golova) i drugarice nisu ni sanjale. Bodrene podrškom od oko 3.000 navijača srpske vaterpolistkinje su zaigrale odlično Ipak, sredinom druge deonice Nemice, uz odličnu realizaciju igrača više, su stigle do izjednačenja, a do kraja prvog poluvremena postignut je još po jedan gol sa obe strane.

Sredinom treće deonice Nemačka je i prvi put povela (8:7) i od tada se, do kraja igralo gol za gol. Nemice stizale do gola prednosti, naše, kod kojih se razigrala 15-godišnja Lara Luka, brzo izjednačavale. Dvadesetak sekundi pre kraja Nemice su iz kontranapada došle do 14:13. Srpkinje u preostalom vremenu nisu uspele da izvuku bar bod, koje su pruženom igrom zaslužile.

Srbija je igrala u sastavu: Jovetić, Rudič, Pantović 1, Ćorović 1, Miladinović, Dujović, Luka 2, Rudić, Milovanović, Vuković 4, Ivković 3, Jakovljević 2, Aleksandrović.

U sledećem kolu, u sredu Srbija igra sa Hrvatskom (17.15)

U derbiju dana muškog turnira Grčka i Mađarska su se u zanimljivom meču smenjivale u vođstvu, a na kraju podelile (8:8).

Rezultati drugog dana

Muškarci

C grupa, prvo kolo: Nemačka – Italija 5:16, Gruzija – Rumunija 6:12.

D grupa, prvo kolo: Rusija – Turska 17:8, Mađarska – Grčka 8:8

Žene

B grupa, prvo kolo: Hrvatska – Španija 3:29, Italija – Francuska 10:3, Srbija – Nemačka 13:14.

Prvo kolo B grupe: Srbija – Nemačka 13:14, Hrvatska – Španija 3:29, Italija – Francuska 10:8.

Foto: Deepbluemedia/Giorgio Scala