Treća uzastopna evropska kruna Srbije!

  • csm finale1nn 49e6cc3de2Srbija – Crna Gora 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2)

Gledalaca: 16.000 Sudije: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 11 (3), Crna Gora 10 (4). Dva igrača više: Srbija 2 (1), Crna Gora 1 (1).

 

Srbija: B. Mitrović (5 odbrana), Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, G. Pijetlović (3 odbrane).

Crna Gora: Šćepanović (7 odbrana), Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Lazović.

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u Areni pobedila Crnu Goru sa 10:8 i treći put uzastopno osvojila evropsku titulu

Počelo je po Srbiju loše da lošije ne može. Crnogorci su golovima završili svoja prva dva napada na meču – prvo je Nikola Vukčević pogodio sa igračem više, a Nikola Janović je povisio na 2:0. Srbija nikako nije uspevala da nađe rešenje za odbranu Crne Gore, sa sjajnim Milošem Šćepanovićem na golu.

Aleksić je smanjoio na 1:2, ali do prvog odmora Crnogorci su, preko kapitena Nikole Janovića, stigli do novih „+2“ (3:1).

Kako je Crna Gora počela utakmicu, tako je Srbija startovala u drugoj deonici. U prvom njapadu Šćepanovića je savladao Prlainović, a minut kasnije i Ćuk sa dva igrača više za prvo izjednačenje 3:3. Do poluvremena prednost Crnoj Gori vratio je Aleksandar Radović.

Igra gol za gol nastavljena je i u trećoj četvrtini, Mandić izjednačuje na 4:4, darko Brguljan vodi Crnu Goru na 5:4. Do novog izjednačenja svetski šampioni stigli su na 1.47 pre poslednjeg odmora golom Filipa Filipovića. Delfini su prvi put, posle osam propuštenih prilika, iskoristili igrača više. Međutim, 20-tak sekundi kasnije Darko Brguljan je prevario Mitrovića za 6:5, da bi pet sekundi pre kraja Prlainović izjednačio.

Prvo vođstvo Srbiji na startu druge četvrtine, iz kontre je doneo Miloš Ćuk. Na sredini poslednje deonice Duško Pijetlović je, sa za njega nekarakterične pozicije, sa 5-6 metara pogodio za 8:6, a ubrzo je Srbija imala i tri gola prednosti. Nikola Jakšić je iskoristio igrača više (9:6). Ajkule su se približile na 9:8, ali kada je Milan Aleksić 30-tak sekundi pre kraja u kontrapanadu isplivao sam ispred Šćepanovića i zakucao za 10:8 sve je bilo jasno.

PRLAINOVIĆ NAJBOLJI IGRAČ PRVENSTVA

Andrija Prlainović je proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Najbolji golman je Viktor Nađ (Mađarska), a najbolji strelac Stiv Kamiljeri (Malta), sa 21 golom.

Foto: N.Negovanović (Sportski žurnal)