SL: Srbija posle preokreta pobedila Francusku

gavrilsuboticFrancuska – Srbija 10:15 (3:2,4:3,0:6,3:4)

Gradski bazen u Strazburu. Gledalaca 600. Sudije:Berišvili i Marošvari. Isključenja: Francuska 8, Srbija 9.

FRANCUSKA: Garsu, Sudaier 1, Kovačević 1, Kaš, Balri 2, Simon, Krusila 2, Vanpeperstrate, Marzuki 3, Laversan, Tomašević, Kamarasa 1, Nojon. Selektor:Bruzo.
SRBIJA: G.Pijetlović, Drašović, S.Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić, D.Pijetlović 2, Nikić 1, V. Rašović , Jakšić 2, Filipović 3, prlainović 4, Asanović, Rističević, Selektor: Savić.

Srbija je pobedom u Strazburu napravila veliki korak ka prvom mestu u grupi. Poraz Crne Gore u Španiji omogućio je našem timu da sa velikim merom čeka poslednja dva kola, sa Španijom u gostima i Crnom Gorom u Banjaluci i gotovo je izvesno da će Srbija ponovo igrati na završnom turniru,

Dve četvrtine su bile tvrde i sa iznenađujućom prednošću za Francuye najviše zbog serije promašaja našeg tima. Posle vodjstva 2:0 dozvoljeno je rivalu da okrene rezultat i da tokom druge četvrtine čuva prednost od dva gola.

U trećem delu je srpski napad radio punom parom. Uostalom rezultat ovog dela igre 6:0 sve govori. Presing u odbrani je bio veliki problem za domaćine. Poslednjih osam minuta su bili samo formalnost. Srbija se sa tri boda vraća kući.

– Veliki broj promašaja u prve dve četvrtine omogućio je Francuzima da budu u igri. Kasnije smo pojačali odbranu, odigrali presing, bili daleko precizniji i pobeda nije dolazila u pitanje.- rekao je Dejan Savić.

Plasman: Srbija 12 (4 meča), Španija 6 (4), Crna Gora 3 (3), Francuska 0 (3)