Svetska liga: Poraz Srbije od Crne Gore

Filip FilipovicU poslednjem kolu Svetske lige, u meču bez takmičarskog značaja Srbija je, pred prepunim tribinama bazena u Banjaluci, izgubila od Crne Gore posle peteraca 15:13 (3:3, 3:2, 1:3, 3:2, 5:3).

Susret ništa nije donosio, jer je i pre poslednjeg kola Srbija obezbedila prvo mesto u B grupi i učešće na završnom turniru (fajnal ejt) u Kini.

Obe ekipe su igrale u kombinovanim sastavima, posebno je Srbija bila podmlađena. Iz tima koji je osvojio evropsko zlato su igrali Filipović, D. Pijetlović, Prlainović, Ćuk, Jakšić i Ranđelović.

Posle vođstva Srbije od 1:0, Crna Gora je preokrenula  i do kraja prvog poluvremena, uglavnom u igri gol za gol, čuvala prednost. Serijom od 3:0 srpski tim je u trećoj deonici stigao i do dva gola prednosti (8:6), ali posle 32 minuta igre nije bilo pobednika, pa je odlučila penal serija. Sa peterca sigurniji su bili Crnogorci, osvojili dva boda, Srbiji, koja je do poslednjeg kola imala maksimalan učinak, je ostao jedan.

Za Srbiju su igrali: Dimitrije Rističević Duško Pijetlović 2, Nebojša Toholj, Filip Filipović 4, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk 1, Andrija Prlainović 1, Gavril Subotić, Nikola Jakšić 1, Sava Randjelović, Radomir Drašović 1, Lazar Dobožanov.

U Crnoj Gori sa četiri gola najefikasniji je bio Ivović.

U penal seriji golove za Srbiju postigli su Filipović, Prlainović i S. Rašović. dok je šut Ćuka odbranio Šćepanović. Svi izvođači peteraca za Crnu Goru su bili precizni: Ivović, Pasković, Vukčević, Đurđić, Dr. Brguljan.

B grupa evropske zone

Prvo kolo: Crna Gora – Španija 11:6, Srbija – Francuska 12:9
Drugo kolo: Srbija – Španija 13:12,Francuska – Crna Gora 10:12.
Treće kolo: Crna Gora – Srbija 10:12, Španija – Francuska 18:10.
Četvrto kolo : Francuska – Srbija 10:15, Španija – Crna Gora 10:8.
Peto kolo: Španija – Srbija 13:14, Crna Gora – Francuska 17:4.
Šesto kolo: Srbija – Crna Gora 13:15 (10:10), Francuska – Španija

Tabela: Srbija 16, Crna Gora 11, Španija 6, Francuska 0.