Zoran Milenković novi trener Partizana

milenkoviczoranUprava Partizana je za novog trenera prvog tima izabrala Zorana Milenkovića.

Mladi stručnjak će na klupi crno-belih naslediti Vladimira Vujasinovića, koji trenersku karijeru nastavlja u Pro Reku.

 

Zoran Milenković (30 godina) je do sada bio trener Banjice, drugog tima Partizana,koja se takmiči u Prvoj A ligi. Godinama radi kao trener u Partizanovoj školi. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, a trenutno priprema doktorat na temu vaterpola.

Sem kao trener mlađih kategorija Partizana dokazao se i u radu sa reprezentacijama Srbije.

Kao trener ili selektor vodio je nekoliko generacija kadetske i juniorske selekcije Srbije. Prošle godine bio je selektor naše omladinske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.

Milenković je vaterpolom počeo da se bavi 1994. godine. U mlađim kategorijama Partizana osvojio je mnoge trofeje, igrao je za juniorsku reprezentaciju Srbije, došao je i prvog tima crno-belih. Zbog zdravstvenih razloga je prerano završio igračku karijeru, posle koje je odmah, 2004. godine, počeo da se bavi trenerskim poslom..

Novi trener će u dogovoru sa Upravom kluba uskoro izabrati stručni štab, a posle razgovora sa igračima imaće i jasniju sliku prvog tima sledeće sezone. Planirano je da i dalje bude uključen u rad Partizanove škole. (Izvor: VK Partizan)