Srbija protiv SAD za zlato u Svetskoj ligi

Srbij F8 2016Reprezentacija Srbije će četvrti put uzastopno igrati u finalu Svetske lige.

U polufinalu završnog turnira u Huidžuu (Kina) vaterpolisti Srbije su pobedili Italiju sa 7:4 (2:1, 2:1, 1:1, 2:1).

 

Za titulu Svetske lige boriće se u nedelju protiv selekcije SAD.

U novoj pobedi naših vaterpolista, petoj na fajnal ejtu, ponovo se istakao Filip Filipović koji je tri puta pogađao mrežu Italijana, a dva pogotka postigao je u drugoj deonici kada se lomio meč. Osim njega, u strelce su se po jednom upisivali Rašović, Ćuk, Aleksić i Jakšić.

 

Utakmicu je karakterisala loša realizacija igrača više. Srbija je iz devet prilika dala samo dva gola, Italija je bila još slabija – 9 (1). Italijani su imali i jedan napad sa dva igrača više, koji nosu realizovali, a Srbija nije postigla gol iz peterca.

– Gledaocima je bilo lepše da gledaju nego nama u vodi. Mučili smo se sa igračem više, imamo teretanu i bazen u svakodvenom radu. Za sada je sve korektno ali ima dosta prostora napredak. Pokušaćemo ponovo da osvojimo Svetsku ligu iako smo rekli da hoćemo da ovde prvo vidimo gde smo u odnosu na rivale. Idemo na pobedu ko god bio ali ponavljam važnije mi je da smo dobro radili – kazao je posle meča kapiten Živko Gocić, prenosi zvanični sajt VSS.

Andrija Prlainović je kazao:

– Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja. Umorni smo i jedni i drugi, peti dan napornog turnira. Nije bilo smirenosti u napadu ali smo uradili šta smo hteli. Sigurno smo pobedili i sada čekamo finale Ponavljam umorni smo i neće biti u finalu neke razlike.

Srbija je igrala u sastavu: G.Pijetlović, S.Rašović 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor Savić je ovaj ut na tribinama ostavio Gavrila Subotića i Viktora Rašovića.

U drugom polufinalu odlučili su peterci. Grci su u poslednjim sekundama izjednačila na 11:11 izborila penal seriju u kojoj su Amerikanci bili uspešniji i slavili sa ukupnih 17:16.

Srbija i SAD, koju vodi Dejan Udovičić, su se sastali u takmičenju u grupi, a naš tim je slavio sa 10:8.

Foto: waterpoloserbia.org