OI u Rio de Žaneiru: Srbiji bod protiv Grčke

nikicgrckaVaterpolisti Srbije odigrali su još jedan nerešen meč na olimpijskom turniru na OI u Rio de Žaneiru. Delfini su sa sa remizirali 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2).

 

Grčka, osvajač bronze na Svetskom prvenstvu u Kazanju, je početkom treće četvrtine vodila sa 5:1. Selekcija Srbije, šammpion planete, je uspela, kao u prvom kolu protiv Mađarske, da stigne zaostatak od četiri gola i dođe do boda.

“Prve dve utakmice smo odigrali nerešeno, a išli smo naravno na pobedu. Možda nam malo ovi jutarnji termini ne odgovaraju. Danas smo prve dve četvrtine delovali malo uspavano, ali možemo da budemo zadovoljni činjenicom što bez obzira na sve to opstaje taj zajednički duh u ekipi, dobro se poznajemo i dobra atmosfera se ne menja iako ne ide sve kako smo planirali. Verujem da će doći sve na svoje. U svakom slučaju sada je važno da preostale tri utakmice u grupi odigramo najbolje što možemo i da se onda spremimo za najvažniju utakmicu na turniru četvrtfinale, a onda i za borbu za medalje,”rekao je Slobodan Nikić po završetku meča.

Srbija je igrala u sastavu: G.Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

U sledećem kolu Srbija će u noći između srede i četvrtka igrati sa domaćinom Brazilom (početak u 0.30 po srednjoevropskom vremenu).

A grupa

Prvo kolo: Grčka – Japan 17:16, Brazil – Australija 8:7, Srbija – Mađarska 13:13.
Drugo kolo: Srbija – Grčka 9:9, Mađarska – Australija 9:9, Japan – Brazil 8:16.

Plasman: Brazil 4, Grčka 3, Srbija 2, Mađarska 2, Australija 1, Japan 0.

B grupa

Prvo kolo: SAD – Hrvatska 5:7,Španija – Italija 8:9, Francuska – Crna Gora 4:7
Drugo kolo: Italija – Francuska 11:8, SAD – Španija 9:10, Hrvatska – Crna Gora 8:7.

Plasman: Italija 4, Hrvatska 4, Crna Gora 2, Španija 2, SAD 0, Francuska 0.