Brazil pobedio Srbiju u trećem kolu OI

Bane Mitrovic2Vaterpolisti Srbije, su posle dve nerešene utakmice, pretrpeli prvi poraz u gupnoj fazi turnira na Olimpijskim igrama.

Brazil je iznenadio naš tim savladavši ga sa 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2) i sa tri pobede zadržao maksimalan učinak.

Srbija je u prvoj četvrtini golovima Filipovića i Randjelovića povela sa 2:0. Domaći su se vratili u meč golom Vrlića, ali Mandić je sredinom druge četvrtine povisio na 3:1 i tada je Srbija ušla u golgeterski post dug 16 minuta. Sjajno je branio Slobodan Soro. Brazil je postigao četiri gola za redom i u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću 5:3.

Srpsk tim je napravio poslednji trzaj i golovima Nikića i Stefana Mitrovića uspeo da izjednači na 5:5, na nešto više od tri i po minuta pre kraja. Nije bilo snage da se rezultat potpuno preokrene, Aleksić je 46 sekundi pre kraja skrivio peterac kojeg je Gimareš pretvorio u konačan rezultat 6:5.

U poslednja dva kola, u mečevima sa Australijom (u noći između petka i subote po srednkoevropskom vremenu) i Japanom (u noći između nedelje i ponedeljka), Srbija mora da ostvari obe pobede da bi prošla u četvrtfinale.

Selektor Srbije Dejan Savić je posle utakmice kazao:

– Dobro smo počeli, probili kako smo želeli. Medjutim utakmicu smo izgubili u napadu uz velike individualne greške u odbrani. Sada smo u stanju šoka iz kojeg treba da izadjemo. Siguran sam da možemo to da uradimo. Jeste strašno ali ništa nije bezizlazno.

Bez pobede je i Mađarska, koja ipak nema još ni jedan poraz. Mađari su i treći odigrali nerešeno 8:8 sa Grcima. Uzbudljivo je i u drugoj grupi. Tri pobede ima Italija, a iznenađenje kola je visoka pobeda Španije nad Hrvatskom (9:4).

A grupa

Prvo kolo: Grčka – Japan 17:16, Brazil – Australija 8:7, Srbija – Mađarska 13:13.
Drugo kolo: Srbija – Grčka 9:9, Mađarska – Australija 9:9, Japan – Brazil 8:16.
Treće kolo: Grčka – Mađarska 8:8, Australija – Japan 8:6, Brazil – Srbija 6:5.

Plasman: Brazil 6, Grčka 4, Australija 3, Mađarska 3, Srbija 2,Japan 0.

B grupa

Prvo kolo: SAD – Hrvatska 5:7,Španija – Italija 8:9, Francuska – Crna Gora 4:7
Drugo kolo: Italija – Francuska 11:8, SAD – Španija 9:10, Hrvatska – Crna Gora 8:7.
Treće kolo: Francuska – SAD 3:6, Crna Gora – Italija 5:6, Španija – Hrvatska 9:4.

Plasman: Italija 6, Hrvatska 4, Španija 4, Crna Gora 2, SAD 2, Francuska 0.

Foto:OKS