Srbija dominanta u polufinalu OI, za zlato sa Hrvatskom

filipovicfilip1Vaterpolisti Srbije su se plasirali u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

U polufinalu su pobedili Italiju sa 10:8 (3:0, 3:2, 1:0, 3:6) . Rival u meču za zlato biće Hrvatska. Meč se igra u subotu u 22.50 po srednjoervopskom vremenu.

 

Naš tim je Azure savladao samo sa dva gola razlike, ali rezultat nije odraz odnosa snaga. Srbija je mnogo pre kraja obezbedila trijumf, a opuštanje naših reprezentativaca u završnici su Italijani iskoristili da ublaže poraz.

Od početka je sve u timu Srbije funkcionisalo savršeno. Već u 13. minutu Delfini su vodili sa 6:0. Odlično su igrali u napadu, a oko svog gola stegli su čvrst obruč. Italijani su teško stvarali šanse.

Selektor Italije Alesandro Kampanja je u završnici prvog poluvremena uspeo da malo uspori srpski tim, promenom golmana.Umesto iskusnog Tempestija ispred mreže je poslao Pastorina. Ubrzo je Italija postigla prvi gol. Na 1.52 pre kraja prvog poluvremena Galo je smanjio na 1:6.Azuri su do kraja druge četvrtine prišli na 6:2.

Na “plus 5” Srbiju je vratio Slobodan Nikić pogotkom za 7:2. Azuri su smanjili na 7:3, a golovima Filipovića i najmlađeg prvotimca Jakšića, Srbija je na pet i po minuta pre kraja još jednom ppovela sa šest razlike (9:3). Do kraja su srpski reprezentativci u laganom ritmu priveli meč kraju i opuštenijom igrom dozvolili Italijanima da u poslednjih pet minuta naprave seriju od 5:1.

Italija – Srbija 8:10 (0:3, 2:3, 0:1, 6:3)

Bazen: Akvatiko Olimpiko. Sudije: Stavridis (Grčka), Flehiv (Australija). Igrač više:Italija 13 (2) , Srbija 9 (5).Dva igrača više: Italija 1 (0), Srbija 2 (1)

ITALIJA: Tempesti (1 odbrana), Di Fulvio, Gito, FIljoli 1, Fondeli, Veloto 2, Nora, Galo 2, K. Prešuti 2, Bodega 1, Aikardi, N. Prešuti, Del Luongo (5 odbrana). Selektor: Kampanja.

SRBIJA: B. Mitrović (9 odbrana), Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Čuk, D. Pijetlović 1, Nikić 2m Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović 1, G. Pijetlović. Selektor: Savić.

U drugom polufinalu takođe nije bilo neizvesnotiHrvatska je pobedila Crnu Goru sa 12:8 (4:2, 3:2, 1:1, 4:2).

 

Foto: OKS