EP veterana: “Pijanim somovima” beogradski derbi

veterani partizan 1U Rijeci je počelo Prvenstvo Evrope za veterane, na kome srpski i beogradsk vaterpolo predstavljaju tri kluba: Partizan, Beograd i „Pijani somovi“, koji su već obezbedili plasman u polufinale.

Partizan se takmiči u kategoriji 35 godina i stariji i posle dva kola ima bod. U prvom je izgubio od Jadrana (Herceg Novi) sa 8:6, a u drugom remizirao sa mađarskim Buls Bladom iz Egera (4:4).

Beograd i „Pijani somovi“ igraju u istoj grupi kategorije 30godina i stariji. U prvom kolu Beograd je izgubio od ruskog Kazanja (10:5), a u drugom je odigran gradski derbi. „Pijani somovi“ su savladali Beograd sa 8:3 i s obzirom da su ovoj grupi igraju tri kluba, obezbedili bar drugo mesto i plasman u polufinale. Za prvu poziciju boriće se sutra protiv Kazanja.

U takmičenju preko 35 godina svih šest ekipa igraju u istoj grupi, a po završetku takmičenja po bod sistemu prvoplasirani i drugoplasirani će se sastati u meču za zlato, drugoplasirani i trećeplasirani u susretu za bronzu, a petoplasirani i šestoplasirani u utakmici za peto mesto.

Partizan u Rijeci igra u sastavu: Vasiljević, Studen, Milošević, Babić, Nikolić, Mrdak, Manojlović, Janković, Kalezić, Drobnjak, Đokić, Medić. Trener je Dejan Dabović

„Pijani somovi“: Trifunović, Stanojević, N. Đurović, Špiler, A. Đurović, Popov, Spasojević, Anđelić, Lukić, Fabris, Jončić, Rakočević.

Beograd: Baković, Nikolić,Ostojić, Tomić, Mirković, Kragulj, Kolak, Guzina, Telić, Repač, Raonić, Brzaković, Medigović.

Kategorija 35 godina i stariji, prvo kolo: Partizan (Srbija) – Jadran (Crna Gora) 6:8, Užgorod (Ukrajina) – Euro Sporting (Italija) 4:14, Real Kanoe (Španija) – Buls Blad (Mađarska) 2:8, drugo kolo: Jadran – Euro Sporting 5:7, Užgorod – Real Kanoe 1:4, Buls Blad – Partizan 4:4.

Plasman: Euro Sporting 6, Buls Blad 4, Jadran 3, Real Kanoe 3, Partizan 1, Užgorod 0.

Kategorija 30 godina i stariji, B grupa, prvo kolo: Kazanj (Rusija) – Beograd (Srbija) 10:5, drugo kolo: Pijani Somovi – Beograd 8:3.Plasman:1. Kazanj 3, 2. Pijani somovi 3, 3. Beograd 0.

Plasman A grupe: 1. Bajer (Nemačka) 6, 2. Neptun (Mađarska) 3, 3. Brentag (Rumunija) 3, Masters (Ukrajina) 0.

Foto: VK Partizan