Juniori u polufinalu, juniorke u četvrtfinalu EP

Serbia-waterpolo teamNovi uspešan dan za srpske reprezentacije na Prvenstvu Evrope za juniorke i juniore. Muškarci su danas izborili plasman u polufinale, a devojke u četvrtfinale.

U vrlo uzbudljivoj utakmici srpski juniori su savladali Grčku sa  12:10 (2:2, 4:5, 5:1, 1:2).Grčka je imala inicijativu u prvom poluvremenu, a naš tim je meč prelomio u trećoj četvrtini. Sa četiri gola istakli su se Filip Radojević i Veljko Tankosić. U polufinalu, u subotu, Srbija će se sastati sa Rusijom.

Srbija : Filipović, Tankosić 4, Kasum, Japundžić, Toholj 1, Tomić , Drašović 2 , Lukić , Janković , Radojević 4, Radonjić 1, Velkić, Belopavlović. Selektor: Vujasinović.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh, pošto je u borbi za četvrtfinale pobedila Veliku Britaniju rezultatom 12:7 (1:2, 2:2, 3:0, 6:3). Devojke koje sa klupe predvodi selektor Vladimir Bajković gubile su na poluvremenu 4:3, ali su se u nastavku probudile, preokrenule i stigle do trijumfa. Sa četiri gola najefikasnija je bila Nađa Novaković, dok je Teodora Rudić postigla tri.

Sastav Srbije: Petrović, Ilić, Miković, Rudić 3, Josifović 1, Novaković 4, Luka 2, Mandić 1, Kaplarević, Damnjanović 1, Miladinović, Gaić, Travar. Selektor: Bajković.

U četvrtfinalu (petak) Srpkinje će igrati protiv Grčke.

Muški turnir (Alfen), četvrtfinale: Italija – Mađarska 13:10, Holandija  – Rusija 8:11, Hrvatska – Španija 3:12, Srbija – Grčka 12:10.
Polufinale: Srbija – Rusija, Španija – Italija.

Ženski turnir (Hag), osmina finala: Velika Britanija – Srbija 7:12, Španija – Slovačka 18:4, Mađarska – Izrael 22:6, Nemačka – Hrvatska 11:4.
U četvrtfinalu igraju: Italija – Nemačka, Rusija – Španija, Grčka – Srbija, Holandija – Mađarska.

Foto: facebook/Serbia – Women's Water Polo National Team