Crno-beli u finalu EP veterana u Rijeci, “Somovima” bronza

Partizanveterani2Petak je bio uspešan dan za srpske klubove na Prvenstvu Evrope veterana u Rijeci. Partizan se plasirao u finale takmičenja u kategoriji 35 godina i stariji, a “Pijani somovi” su osvojili bronzu u kategoriji 30 i više godina.

U poslednjem kolu crno-beli su ubedljivo pobedili ukrajinski Užgorod sa 7:1 (0:0, 2:0, 3:0, 2:1). Zahvaljujući ovoj pobedi i porazu Jadrana od mađarskog Buls Blada popeli su se na drugu poziciju. U finalu će se sastati sa Buls Bladom, koji je osvojio prvo mesto u grupi.

Buls Blad je postigao skoro maksimalan učinak, četiri pobede i jedan remi i to baš sa Partizanom. Crno-beli su ostvarili tri pobede, remi i poraz od Jadrana.

U meču za bronzu na turniru 30-godišnjaka i starijih “Pijani somovi” su posle peteraca pobedili ruski Kazanj sa 9:7 (1:1, 2:2, 4:3, 0:1, 2:0). Beogradski tim je vodio sa 6:4, ali ruski sastav je u završnici meča izjednačio, pa su odlučivali peterci. “Somovi” su na turniru postigli tri pobede, u grupi nad Beogradom i Kazanjom i danas ponovo nad ruskim timom u duelu za treće mesto. U polufinalu su izgubili od mađarskog Neptuna.

Beograd u kategoriji 30 i više godina sutra završava takmičenje u poslednjem kolu grupe od 5. do 7. mesta, utakmicom sa Brenetagom (Rumunija)

Kategorija 35 godina i stariji, poslednje kolo: Jadran – Buls Blad 5:12, Užgorod – Partizan 1:7, Real Kanoe – Euro Sporting 6:5
Plasman: Buls Blad (Mađarska) 13, Partizan (Srbija) 10, Jadran (Crna Gora) 7, Real (Španija) 6, Euro sporting (Italija) 6, Užgorod (Ukrajina) 1.

Poslednjeg dana se sastaju – finale: Buls Blad – Partizan, za treće mesto Jadran – Real, za peto: Euro Sporting – Užgorod.

Kategorija 30 i više godina, meč za bronzu: Kazanj (Rusija) – “Pijani somovi” (Srbija) 7:9. Grupa za plasman od 5. do 7. mesta: Brentag (Rumunija) – Masters (UKrajina) 14:8. Slobodan Beograd. Plasman: Brentag (1 utakmica) 3, Masters (2) 3, Beograd (1) 0.

Foto: VK Partizan