EP u Holandiji: Poraz juniorki od Grčke

juniorkeephagJuniorke Srbije su u četvrtfinalu Prvenstva Evrope (1997. i mlađe) poražene od Grčke i takmičenje će nastaviti u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

 Grkinje, aktuelne prvakinje Evrope, su brzo opravdale ulogu favorita i pobedile sa 24:5 (7:0, 5:0, 5:1, 7:4). Već posle prve četvrtine bilo je jasno da neće biti velikog iznenađenja.

Srbija je igrala u sastavu: Petrović, Ilić, Miković 1 Rudi 2, Josifović, Novaković, Luka 1, Mandić, Kaplarević, Damjanović, Miladinović 1, Gaić, Travar. Selektor Bajković.Golove za naš tim postigle su: Teodora Rudić 2, Kristina Miladinović, Lara Luka i Anja Mišković po 1.

Srbija će u prvoj utakmici razigravanja od 5. do 8. pozicije igrati sa Mađarskom, koja je bila jedan od favorita za medalju, ali u četvrtfinalu je izgubila od Holandije (7:5).

Muška selekcija će sutra u polufinalu igrati protiv Rusije.

Ženski turnir (Hag), četvrtfinale: Srbija – Grčka 5:24, Španija – Rusija 15:13, Nemačka – Italija 7:22, Mađarska – Holandija 5:7.

Polufinale: Holandija – Grčka, Španija – Italija. Razigravanje od petog do osmog mesta: Rusija – Nemačka, Srbija – Mađarska

Foto: facebook/Serbia – Women's  Water Polo National Team