Odigran meč beogradskih i moskovskih školaraca

beograd moskvaNa bazenu “Tašmajdan” danas je odigrana prijateljska utakmica između školskih reprezentacija Beograda i Moskve. Susret školaraca je jedan od događaja u okviru manifestacije „Dani Moskve u Beogradu“, koja je počela u ponedeljak, a završava se u petak.

 Selektor beogradske ekipe bio je Zoran Mijalkovski, a za selekciju našeg glavnog grada igrali su: Marko Šarenac, Miloš Ćetković, Mihailo Vukazić, Nikola Bućan, Stefan Gak, Nikola Cvetković, Matija Drašković, Aleksa Maljković, Đorđe Manojlović, Marko Živojinović, Andrej Bašica, Aleksandar Slavković, Branislav Petrović, Đorđe Džunić, Andrija Sekulić, Luka Grcić, Mihajlo Ivanović, Vuk Milivojević, Luka Arsin, Uglješa Acković, Matija Žeželj, Vasilije Martinović, Marko Gavrilović, Petar Marković, Nikola Subotić, Jovan Runjević, Dragan Janjić, Luka Lazić, Luka Gaćeša i Ognjen Beronja.

Planirano je da se sledeće godine u Moskvi odigra revanš, u kome, kao i u današnjem susretu rezultat neće biti najbitniji.

Utakmici su između ostalih prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar Vlade Moskve i šef Departmana za spoljnoekonomske veze i međunarodne odnose Moskve Sergej Čerjomin,pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, predsednik VSB Petar Đukić… 

Foto: beograd.rs