Svetska liga: Srbija napunila mrežu Rumunije

Filip FilipovicSrbija je ubedljivom pobedom otvorila put ka finalnom turniru Svetske lige, u kojoj je do sada osvojila 10 zlatnih medalja.

 

U prvom kolu evropskih kvalifikacija Srbija je u Kragujevcu savladala Rumuniju sa 19:8 (6:0, 5:1, 2:5, 7:2)

Naš tim je igrao u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je ove godine osvojio olimpijsko, evropsko i zlato u Svetskoj ligi.

Posle OI u Rio de Žaneiru od karijere u reprezentaciji oprostili su se Živko Gocić i Slobodan Nikić, a zbog povreda ili bolesti izostali su Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i najmlađi član šampionskog tima Nikola Jakšić.

I pored mnogo promena u sastavu Srbija se u prvoj utakmici posle Olimpijskih igarapredstavila u vrlo dobrom izdanju. Raspoloženi su bili naši reprezentativci, Rumunima nisu ostavili ni trunku nade da će biti bar ravnopravan protivnik.

U prvoj četvrtini gotovo svaki napad srpske selekcije je završen golom, pa su olimpijski šampioni vodili sa 7:0. Rumunija je prvi gol postigla na početku druge četvrtine, ali ubrzo je kanonada Srbije nastavljena. Rumunija je iskoristila pad u igri Srbije u trećoj četvrtini, smanjila zaostatak, ali u poslednjih osam minuta naš tim je zaigrao mnogo angažovanije i stigla do velike pobede.

Selektor Srbije Dejan Savić je Rumunima suprotstavio sastav: je igrala u sastavu: G. Pijetlović, Mandić, S. Rašović 4, Ranđelović 1, Subotić 3, D. Pijetlović 3, Ubović, Aleksić 4,  Drašović 1, Filipović 3, V. Rašović,S. Mitrović, B. Mitrović .

U grupi sa Srbijom i Rumunijom su još Nemačka i Slovačka, a naša reprezntacija naredni meč igra 6. decembra, kada će biti gost Nemačke.