Srbija bez finala, sa Mađarima za bronzu na juniorskom SP

Srbija nije uspela da se plasira u finale 19. svetskog juniorskog prvenstva u Beogradu.

 

U polufinalu Grčka je objektivno bila bolja od našeg tima i savladala ga sa 9:8.

Grčka i Hrvatska će se sastati u nedelju u finalu od 20 časova. Meč za bronzu Srbija – Mađarska počinje u 18.40.

Odlična prva četvrtina, Grci se nisu uplašili atmosfere i tri puta su bili u vođstvu. Filipović je kod 1:1 odbranio peterac. Srbi su preko Radojevića, Drašovića i Vučinića uspevali da se vrate u egal .

Velika borba se vodila i u nastavku. Dva sjajna gola Grka iz daljine ali su na isti način uzvratili Radojević i Lukić. Grci su dobili zatim igraća više i tek iz trećeg udarca pogodili za šesto vođstvo 6:5. Prvi put su imali dva razlike u finišu, 24 sekunde pre kraja, kada je zaboravljen Karalampos. Vujasinović je za poslednji napad tražio tajm aut i šutem iz očaja sa sirenom je smanjio Radojević.

Ista priča posle velikog odmora. Gol za gol. Toholj je dobio udarac zbog kojeg je izašao i dugo mu se ukazivala pomoć. Rival je čuvao plus dva (9:7), imali igrača više za ubedljivije vođstvo. Nervoza je bila u srpskim redovima, posebno u napadu. Teško je lopta dolazila do centra Velkića, udarci iz daljine više nisu bili opasni. Dugo se rezultat nije menjao. Za poslednji napad u četvrtini Vujasinović je tražio minut odmora.Nije realizovan igrač više i Grčka je pred poslednju četvrtinu imala dva gola viška.

Grci su se ograničili na odbranu u poslednjem delu. Srbija je propustila dva puta igrača više, zatim su to učinili Grci. Konačno je Velkić sa igračem više pogodio za 8:9 a zatim Radojević pokušao da izjednači.Grci su sačuvali loptu i pobedu za finale.

Selektor Vladimir Vujasinović:

– Poraženi smo od boljeg tima. Igrali su odlično, pokazali veliki potencijal. Nismo bili u našem ritmu, stalno je igra bila u raskoraku. Imali smo i sreću da ostanemo u utakmici jer su se oni opustili ali nismo uspeli da izjednačimo. Sve su ovo dobre ekipe. U mečevima za medalju dobiće je onaj ko je bude više želeo. Nadam se da ćemo to biti mi uz pomoć naših navijača.

Srbija – Grčka 8:9 (3:3,3:4, 1:2,1:0)
Bazen „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca 700. Sudije: Taksido i Gulikov. Igrač više: Srbija 9 (3), Grčka 8 (2). Peterci: Grčka 1 (0)

SRBIJA: Filipović, Tankosić, Tomić, Lukić 1, Vučinić 1, Gvozdanović, Drašović 1, Toholj, Janković, Radojević 4, Radonjić, Velkić 1, Belopavlović. Selektor: Vujasinović

GRČKA: Zerdevas, Skumpakis 3, Gardikas, Kuvetis 1, Nikoladis, Papanastasiju 1, Gianopluos, Muratidis, Delagramatikas, Trulos 1, Masmandis 2, Kapetanakis 1, Polimeris. Selektor: Lorantos