Srbija ubedljiva u prvom kolu Svetske lige

Reprezentacija Srbije je dobrom igrom pobedila Rumuniju u prvom kolu Svetske lige -12:3 (4:1,2:0,4:1,2:1). Naš nacionalni tim je došao do ubedljive pobede došao i pored toga što je u timu imao samo 12 igrača.

Selektor Savić je želeo da Rumunima suprotstavi najjači sastav. Medjutim u zrenjaninskom bazenu je Srbija bila sa 12 igrača. Od ranije se znalo da neće igrati povređeni Stefan Mitrović kojeg je zamenio Strahinja Rašović, oboleli Dušan Mandić čija je zamena Đorđe Vučinić, i centar Duško Pijetlović koji je juče dobio sina. Umesto njega Savić je pozvao Đorđa Lazića. Danas je sina dobio i Branislav Mitrović kojeg je zamenio Dimitrije Rističević ali za obolelog Milana Aleksića nije bilo vremena da se dovede zamena jer ga je temperatura oborila neposredno pred utakmicu.

Srpska ekipa je nametnula snažan ritam dok se videlo da će Rumuni sa dugim napadom pokušati da umrtve igru. Plod takvih taktika je bila prednost posle prve četvrtine za našu selekciju 4:1, uz dva gola Viktora Rašovića, Ranđelovića i Prlainovića.

Rumuni su praktično bili skoro bezopasni sa pokušajima šuta u poslednjim sekundama napad i jednu takvu akciju su realizovali preko Minee

Prvi napad u drugoj četvrtini doneo je Srbiji igrača više i lep gol Jakšića. Propustili su zatim Rumuni tri puta brojčanu prednost u bazenu, Nekoliko brzopletih udaraca su naterali Savića da zatraži tajm aut. Golgeterski post prekinuo je Filipović iz peterca posle prekršaja nad Strahinjom Rašovićem.

Splasnuo je ritam početkom tećeg dela. Sigurnog Pijetlovića na golu je zamenio Dimitrije Rističević. Za 7:1 majstorija Nemanje Ubovića a potom se u strelce upisao Ćuk. U tom periodu je udarac dobio Filip Filipovič koji je moro da napusti igru i više nije ulazio. Igrača više je efektno realizovao Strahinja Rašović.Rumuni su do drugog gola došli posle 17 munuta. U trećoj četvrtini je pala koncentracija sa igračem više u srpskom timu.Od četiri prilike samo jedan gol na poslednji odmor Srbija je otišla sa prednošću od osam golova 10:2, posle trećeg pogotka Viktora Rašovića u samom finišu tog dela.

Gosti su poslednji deo počeli sa dve situacije sa igračem više.Bez realizacije. Na drugoj stani prvenac u reprezentaciji Đorđa Vučinića koji se do kraja utakmice još jednom upisao u strelce.

Srbija – Rumunija 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1)

SC Jug u Zrenjaninu. Gledalaca 500. Sudije: Galidno (Španija), Gransjean (Holandija). Igrač više: Srrbija 10 (6), Rumunija 7 (0). Peterci Srbija 1 (1)

Srbija: G.Pijetlović, Vučinić 2, V.Rašović 3, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Ubović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 1, S.Rašović 1, Rističević. Selektor: Savić.

Rumunija: Tic, Radu 1, Negrean, Fulea, Antipa, Priotesa 1, Đorđesku, Ćoveanu 1, Kalin, Oanta, Ginab, Vranceanu, Abrudan. Selektor: Stanojević.

Foto: VSS/Željko Šemić