Beogradski kvartet na finalnom turniru Kupa Srbije za mlađe pionire

Na finalnom turniru Kupa Srbije za igrače rođene 2006. i mlađe igraće četiri beogradska kluba.

Sva četiri predstavnika glavnog grada koji su kroz regionalne kvalifikacije prošli do polufinalnih turnira plasirali su se na Fajnal siks.

Partizan 1 je u vrlo izjednačenoj polufinalnoj grupi u Šapcu osvojio prvo mesto pobedama nad Šapcem, Zemunom i Vojvodinom. Drugi predstavnik Beorgada, Zemun je posle minimalnih poraza od Vojvodine i Partizana, plasman na Fajnal siks obezbedio u uzbudljivoj završnici turnira. U poslednjem kolu savladao je Šabac posle peteraca i izborio se za treću, poslednju “kartu” za Fajnal Siks.

Beogradski klubovi su dominirali u grupi u Nišu. Partizan 2 je osvojio prvo mesto ispred Taša, a uz gradske rivale na finalni turnir je prošao i subotički Sprtak Prozivka.

Međusobni rezultati ekipa koje su igrale u istoj grupi polufinala prenose se na finalni turnir na kome će se u tri kola sastati sa tri kluba iz druge polufinalne grupe.

Polufinale Kupa Srbije za 12-godišnjake

Grupa u Šapcu

Prvo kolo: Vojvodina – Zemun 6:5, Šabac – Partizan 6:10.
Drugo kolo: Partizan – Zemun 6:5, Vojvodina – Šabac 7:0.
Treće kolo: Vojvodina – Partizan 6:9, Šabac – Zemun 7:8 (peterci).

Plasman: Partizan 9, Vojvodina 6, Zemun 2, Šabac 1

Grupa u Nišu

Prvo kolo: Partizan 2 – Taš 9:5, Nais – Spartak 3:4.
Drugo kolo: Taš – Spartak 17:0, Nais – Partizan 2 3:9.
Treće kolo: Partizan 2 – Spartak 7:0, Nais – Taš 4:7.

Plasman: Partizan 2 9, Taš 6, Spartak 3, Nais bez bodova.

Partizan 1 i Partizan 2 će na finalnom turniru, koji se igra 17. i 18. marta, startovati sa po šest bodova. Taš i Vojvodina su preneli po tri, dok će Zemun i Spartak turnir početi bez bodova.