Srbija i Hrvatska sa najjačim sastavima u Nišu

Selektor seniorskog nacionalnog tima odredio Dejan Savić odredio je spisak kandidata za sastav reprezentacije koja će narednog utorka u Nišu igrati protiv Hrvatske u trećem kolu D grupe Evropa kupa, koji je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Svetsku ligu.

Među kandidatima je 13 vaterpolista koji su na Evropskom prvenstvu u Barseloni osvojili srebro, zatim Radomir Drašović i Strahinja Rašović.

U grupi D igraju tri ekipe, a i Srbija i Hrvatska meč u Nišu dočekuju sa po tri boda. Hrvatska je u prvom kolu u Šibeniku savladala Rumuniju 17:4, a Srbija je u drugom Rmune u Bukureštu pobedila sa 13:6.

Na Savićevom spisku su – golmani: Gojko Pijetlović (Šabac), Branislav Mitrović (OŠC), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OŠC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Trst), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Sport Menadžment) i Strahinja Rašović (Eger).

Selektor Hrvatske je odabrao sastav za meč u Nišu. Hrvati stižu u najjačem sastavu – golmani: Marko Bijač (Pro Reko), Ivan Marcelić (Mladost), igrači u polju: Luka Lončar (Jug), Josip Vrlić (Barseloneta), Andro Bušlje (Olimpijakos), Marko Macan (Jug), Ivan Buljubašić (Mladost), Maro Joković (Jug), Havijer Garsija (Jug), Loren Fatović (Jug), Anđelo Šetka (Jadran Split), Miloš Lovre (Mladost) i Ante Vukičević (Marselj).

Srbija je bila bolja od Hrvatske u poslednja dva duela, na Šampionatu Evrope u Španiji i Svetskom kupu u Berlinu.

Foto: VSS/Marsel ter Bals