VS Beograda dobitnik plakete za najbolju saradnju sa Sportskim savezom Beograda

Vaterpolo savez Beograda dobio je značajno priznanje i potvrdu uspešnog rada.

Klikni za veću sliku

Sportski savez Beograda je VSB dodelio plaketu za najbolju sportsku saradnju u 2018. godini.

Dragan Tomašević, predsednik SSAB, je plaketu uručio Petru Đukiću, predsedniku VSB, na godišnjoj svečanosti Sportskog saveza Beograda, “Beograd – grad sporta 2018” održanoj u Skupštini grada Beograda.

U obrazlaženju razloga za dodelu nagrade Vaterpolo savezu Beograda, navedeno je:

“Kao ekipni sport obeležio je 2018.godinu. Ulaskom na program školskog sporta, odnosno, uključivanjem školske populacije u zvanična školska sportska takmičenja na nivou grada Beograda, koja su realizovana u organizaciji Sportskog saveza Beograda, VSB je dao mogućnost beogradskoj školskoj populaciji da se takmiči u ovom reprezentativnom sportu”.

Dobitnici plaketa (Foto Sportski savez Beograda)

Godišnje plakete dobili su: gradski sekretar za sport Dragana Belojević za izuzetnu podršku ženskom sportu; Jezdimir Marsenić za izuzetan doprinos u razvoju rekreativnog sporta; Rukometni savez Beograda za izuzetnu stručnu saradnju; Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd za doprinos u afirmaciji sporta osoba sa invaliditetom; Vaterpolo i Džudo savez Beograda za najbolju sportsku saradnju; Sportska gimnazija i Osnovna škola „Svetozar Miletić“ za najuspešnije škole na školskim prvenstvima Beograda.

Specijalne zahvalnice za izuzetan doprinos beogradskom sportu u 2018. uručene su predstavnicima Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Fakulteta za sport Beograd, Univerziteta UNION „Nikola Tesla“, Radio televizije Srbije i Ambasade Japana.

Obraćajući se prisutnima Dragan Tomašević, predsednik SSAB je kazao:

-Pre nešto više od dva meseca tim koga čine potpredsednik Mladen Kecman, članovi Izvršnog odbora i ja dobio je jednoglasnu podršku Skupštine da nastavi stopama svojih prethodnika. Veliko poverenje koje smo tom prilikom dobili obavezalo nas je da radimo još posvećenije i bolje, a nadam se da uspevamo u tom zadatku. Ovom prilikom izražavam i veliku zahvalnost Stručnoj službi Sportskog saveza Beograda na izuzetnom profesionalizmu i efikasnosti u izvršavanju svih poverenih poslova koji se trudimo da maksimalno dobro realizujemo uz naravno ogromnu podršku Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za omladinu i sport pod čijom se kapom nalazimo. U narednu godinu ulazimo s velikim entuzijazmom i voljom da već dovoljno visoku lestvicu u radu podignemo na još viši nivo. Želja nam je da pre svega, a kao i do sada, sve poverene zadatke Sekretarijata za omladinu i sport rešimo na najbolji način, da koliko je god u našoj moći pomognemo svim našim članicama, i da pokušamo da obezbedimo i dodatna vanbudžetska sredstva koja bi takođe bila iskorišćena kao potpora razvoja beogradskog sporta . Žao mi je što dve prethodne godine Sportski savez Beograda nije organizovao godišnju svečanost, koja je ove godine ponovo „rođena“ na inicijativu i ideju potpredsednika Mladena Kecmana. Siguran sam da ćemo se i dogodine ponovo okupiti ovde, i da ćemo vam podneti još bolji izveštaj o radu u 2019.