Saopštenje VS Beograda povodom incidenta u Splitu

Vaterpolo savez Beograda najoštrije osuđuje napad na vaterpoliste Crvene zvezde u centru Splita, zbog koga nije odigrana utakmica Regionalne lige Mornar – Crvena zvezda.

Svaki vid nasilja, bez obzira da li je reč o incidentu u sportskom objektu ili van njega, je za najveću osudu i nema opravdanja.

Nadamo se da će događaj u Splitu ostati poslednji usamljen incident, da se ispadi poput ovog više neće dešavati i da će srpski sportisti biti sigurni prilikom gostovanja u inostranstvu.

Vaterpolo organizacije i klubovi u Srbiji, uključujući i VS Beograda, će, kao i do sada, raditi sve da se sportisti i posetioci vaterpolo događaja u našoj zemlji osećaju bezbedno. Jedan od primera je Evropsko prvenstvo 2016. u Beogradu, koje je okupilo najveći broj gledalaca u istoriji ovog takmičenja i proteklo bez ispada.

Pozdravljamo oštar stav hrvatskih klubova i saveza, koji su takođe osudili incident, a HVS poslao i izvinjenje. Ipak, smatramo da svi srpski klubovi učesnici Regionalne lige treba da, u koordinaciji sa Vaterpolo savezom Srbije, zauzmu zajednički stav po pitanju daljeg učešća u Regionalnoj ligi

Vaterpolo savez Beograda