Selektor Savić odredio sastav Srbije za F8 Svetske lige u Beogradu

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić danas je izabrao 15 igrača koji će predstavljati našu zemlju na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu od 18. do 23. juna.

U reprezentaciji su- golmani: Gojko Pijetlović (Šabac) i Branislav Mitrović (OSC), igrači u polju: Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04) Sava Randjelović (OŠC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Trst), Milan Aleksić (trenutno bez kluba), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OŠC), Stefan Mitrović (trenutno bez kluba),  Radomir Drašović ( treba da iz Sport Menadžmenta pređe u Solnok) i Strahinja Rašović (Eger).

– Izuzetno je naporna sezona, vidljiv je umor kod igrača ali ćemo učiniti sve da takmičenje dočekamo u što je moguće boljoj formi. Naš cilj se zna i od njega ne odustajemo – kratko je rekao selektor Savić, a prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Viktor Rašović, koji je bio  standardni član ekipe na većini takmičenja u poslednjih nekoliko sezona, nije na spisku zbog povrede. Preostali igrači nastavljaju sa radom u Beogradu: Dobožanov, Rističević, Lazić, Stojanović, Velkić, Lukić, Tankosić i Janković.

Finalni turnir na bazenu Tašmajdan počinje u utorak. Reprezentacija Srbije će sve utakmice u B grupi igrati u 21 čas. U utorak sa Australijom, dan kasnije sa Hrvatskom i 20.juna sa Kazahstanom.

U A grupi su Mađarska, Kanada, Japan i Španija. Po završetku takmičenja po grupama sve selekcije prolaze u četvrtfinale.

RASPORED