Andrija Prlainović: Oscilacije su normalne, možemo još bolje

Danas se završava takmičenje po grupama na finalnom turniru Svetske lige na beogradskom Tašmajdanu. Srbija je, posle pobeda nad Australijom i Hrvatskom obezbedila prvo mesto u B grupi. Večeras (21 čas) se u poslednjem kolu sastaje sa Kazahstanom.

Gol odluke u dramatičnoj utakmici sa Hrvatskom u sredu postigao je Andrija Prlainović, koji je 56 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat 11:10. Bio je to njegov 500. pogodak u nacionalnom timu Srbije. Prvi gol za seniorsku reprezentaciju u zvaničnom meču postigao je baš na Tašmajdanu, u finalu Svetske lige protiv Mađarske 2005. godine.

O susretu sa Hrvatima Prlainović kaže:

– Odlična utakmica, pružila je sve što jedan pravi derbi treba da ima. Nije nam išlo većim delom meča, a na kraju smo mogli i ranije da rešimo pitanje pobednika, da ne uđemo u dramatičnu završnicu. Sve u svemu, najvažnija je pobeda.

Naša reprezentacija čeka protivnika u četvrtfinalu. U petak u 21 čas će se sastati sa četvrtoplasiranim timom A grupe, u kojoj je bilo nekoliko iznenađenja. U prvom kolu Mađarska je izgubila od Kanade, koja je potom ubedljivo poražena od Japana. Mađarska se u borbu za vrh tabele vratila trijumfom nad Španijom posle peteraca.

Komentarišući dešavanja u drugoj grupi, Andrija Prlainović kaže:

– Rezultati u A grupi nisu veliko iznenađenje. Treba znati da su mnogi igrači klupsku sezonu završili desetak dana pre turnira na Tašmajdanu, na Fajnal Ejtu Lige šampiona u Hanoveru. Oseća se umor. Oscilacije su očekivane, a finalni turnir Svetske lige je dugačak, za šest dana treba odigrati isto toliko utakmica. SIgurno je da će se mnoge selekcije dizati formu i popravljati igru kako se takmičenje bude bližilo kraju. Nadam se da ćemo među njima biti i mi.

Foto:waterpoloserbia.org