“Delfini” posle finala SL poručuju: Pobeda navijača!

Pobedom nad Hrvatskom u finalu Svetske lige Srbija je 12. put osvojila šampionski trofej u prestižnom takmičenju. Kao i svake predolimpijske godine, zlato u SL donosi i mesto na Olimpijskim igrama.

Posle pobede nad Hrvatskom u finalu (12:11), stručni štab i igrači Srbije su se zahvalili navijačima što su, uprkos lošem vremenu, ostali na tribinama do kraja utakmice.

Pune tribine Tašmajdana pred početak finalnog susreta (klikni za veću sliku)

Kapiten Srbije, FIlip Filipović, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, je posle finala kazao:

-Čestitam svojoj ekipi, protivniku na velikoj borbi i navijačima. Publika je bila nestvarna. I pored provale oblaka ostali su na tiribinama, bodrili nas do kraja meča. Ovo je njihova pobeda.

Selektor Dejan Savić je u svom stilu kazao:

– Izuzetno mokra predstava za sve nas. Sem utakmice, jedne velike utakmice između velikih rivala, želim na prvo mesto da stavim publiku, koja je ovim uslovima ispratila meč do kraja. Sjajno bodrenje. Mislim da smo zaslužili ovakvu pobedu i mislim da su moji igrači napravili veliki korak plasmanom na Olimpijske igre. Čestitam im prvo mesto i zlatnu medalju u Svetskoj ligi.-Oscilacija je bilo na obe strane. U jednom periodu, kada smo mi uhvatili priključak i oni su bili u nokdaunu, kao što smo i mi. Igralo se za gol za gol – kazao je Savić.
Centar Duško Pijetlović je istakao:
-Po ovakvom vremenu nisam nikad igrao. Hvala publici na velikoj podršci, koja je bila presudna u ovom meču, kao i naša upornost. Možda nismo toliko dobro igrali koliko smo bili uporni i motivisani da trijumfujemo.

SVI POBEDNICI SVETSKE LIGE

2002 – Rusija
2003 – Mađarska
2004 – Mađarska
2005 – Srbija i Crna Gora
2006 – Srbija i Crna Gora
2007 – Srbija
2008 – Srbija
2009 – Crna Gora
2010 – Srbija
2011 – Srbija
2012 – Hrvatska
2013 – Srbija
2014 – Srbija
2015 – Srbija
2016 – Srbija
2017 – Srbija
2018 – Crna Gora
2019 – Srbija

Foto:VS Srbije(foto 1) i VS Beograda (foto 2)