Srpske juniorke obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo

Ženska omladinska selekcija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu za 17-godišnjakinje u Volosu (Grčka).

Srbija je u polufinalu za plasman od 5. do 8. mesta pobedila Slovačku 15:13 (3:3, 5:6, 3:1, 4:3) i tako obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Izraelu sledeće godine.

Naša reprezentacija, koju sa klupe vodi Dragana Ivković, će sutra protiv domaćina Grčke igrati za peto mesto. Grkinje su drugom meču razigravanja od 5. do 8. pozicije nadigrale Francusku 9:2.

Slovačka nije naivan rival. U osmini finala je savladala Mađarsku (9:7).Naša selekcija je gotovo sve vreme bila u vodjstvu osim u finišu druge četvrtine. Slovačka je od 7:8 sa tri gola napravila prednost sredinom trećeg dela 10:8 a onda se Srbija razigrala. Pet golova za redom delo su Ane Milićević, Janje Kaplarević i Hristine Ilić. Razlika od tri gola 13:10 je bila nenadoknadiva za rivala a do kraja su Avdićeva i Kaplarevića osigirale trijumf.

Sastav Srbije: Kučera, Trmčić, Mišković 1, Šarac, Lujić 1, Avdić 3, Milovanović, Milićević 3, Kaplarević 4, Ilić 3, Gašić, Rončević, Ivković. Savezni trener: Ivković

Večeras se u polufinalu sastaju Italija – Rusija i Holandija – Španija.