Partizan osvojio zlato na turniru “Mali medo” u Zagrebu

Kadeti Partizana osvojili su zlatnu medalju na 32. turniru “Mali medo” za igrače do 15 godina, koji tradicionalno organizuje zagrebački Medveščak.

Crno-beli su u finalu pobedili kragujevački Radnički 15:7. Učestvovalo je 12 ekipa , a sem dva srpska kluba, u Zagrebu su se nadmetale su i nade hrvatskog, crnogorskog, slovenačkog i nemačkog vaterpola.

Turnir “Mali medo” je prvi put održan 1988. godine, kada su se takmičili 13-godišnjaci. Narednih godina održavani su turniri za 13-godišnjake i 14-godišnjake, a u poslednjih nekoliko sezona za medalje se bore 15-godišnjaci.

Srpski klubovi su proteklih godina imali dosta uspeha na turniru u Zagrebu. Dečaci sa Banjice su ovog septembra nastavili zlatni niz, jer Partizan je treću godinu za redom osvojio prvo mesto na “Malom medi”.

Na putu do finala sa Radničkim, crno-beli su zabeležili četiri pobede. U takmičenju u grupi savladali su hrvatski Mornar (13:5) i nemački Nojštat (20:3). U četvrtfinalu su nadigrali slovenački Kamnik (23:4), a u polufinalu nemački SSV NRV (11:5).

Partizanov kadet Mihajlo Janošević je proglašen za najboljeg igrača turnira

Plasman: 1. Partizan (Srbija), 2. Radnički (Srbija), 3. SSV NRV (Nemačka), 4. Primorac (Crna Gora), 5. Triglav (Slovenija), 6. ZPK Zagreb (Hrvatska), 7. Nojštad (Nemačka), 8. Kamnik (Slovenija), 9. Mornar (Hrvatska), 10. Primorje (Hrvatska), 11. Mladost (Hrvatska), 12. Medveščak (Hrvatska).

Foto: VK Medveščak/Facebook