VSS i klubovi žele nastavak takmičenja

U Kući vaterpola danas je održan sastanak čelnika Vaterpolo saveza Srbije i predstavnika klubova učesnika Super lige Srbije u vezi nastavka takmičenja.

Savez i klubovi su jedinstveni u stavu.

“Analizirana je trenutna situacija i donet je zaključak da su svi za nastavak takmičenja u predvidjenom formatu uz naravno potpunu sigurnost kada je u pitanju zaštita od korona virusa”, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

U narednim nedeljama, u zavisnosti od razvoja situacije, VSS će doneti konkretne odluke vezane za sudbinu takmičenja. VSS su predstavljali predsednik Viktor Jelenić, generalni sekretar Nemanja Marijan, izvršni direktor Đorđe Đorđević, komesar za takmičenje Đorđe Perišić, a Super ligaše predsednici i direktori klubova.

Što se tiče mlađih kategorija takođe je izražena spremnost da ukoliko kompletna situacija to dozvoli mogu da se organizuju takmičnja ali ostaje da se vidi u kom formatu.

“Konstatovano je da postoje objektivni problemi vezani za situaciju u kojoj su klubovi ostali bez očekivanih prihoda kao i sa terminima početka rada bazena”, navedeno je na kraju saopštenja.

U Super ligi Srbije učestvuje deset klubova, podeljenih u dve grupe, na osnovu mešusobnih rezultata srpskih klubova u Regionalnoj ligi i na osnovu rezultata i plasmana u Prvoj “A” ligi. Međutim, konačan sastav grupa još nije poznat. Naime, poznato je pet učesnika grupe od 1. do 6. i tri kluba koji su se plasirali u grupu od 7. do 10. mesta. Sastavi grupa zavise od rezultata meča Zemun – Nais, koji je trebalo da se igra 21.marta, ali je odložen zbog vanrednog stanja. Zemunu je u tom meču potreban bod da bi se plasirao u grupu od 1. do 6.mesta, Nais mora da pobedi da bi se našao u “gornjem domu”.

Grupa 1-6.mesto: Crvena Zvezda, Šabac, Partizan, Radnički Kragujevac, Vojvodina i Zemun ili Nais.
Grupa 7-10.mesto: Novi Beograd, Stari Grad, Banjica i Nais ili Zemun.