IN MEMORIAM: Aleksandar Maksimović (1951-2020)

U Beogradu je  12.maja posle duže i teške bolesti preminuo Aleksandar Maksimović Maksa, višedecenijski član vaterpolo porodice kao profesor fizičke kulture , trener i pedagog, saopštio je Vaterpolo klub Partizan.

Rođen je 1951. u Gornjem Milanovcu.

Završio je DIF u Beogradu i kao diplomirani profesor fizičke kulture od otvaranja SC Banjica 1973. godine ceo svoj radni vek je proveo u SC Banjica i Vaterpolo klubu Partizan.

Kao trener ceo svoj radni vek je proveo u SC Banjica i VK Partizan. Tokom svog rada iznedrio je veliki broj igrača, od kojih su mnogi postali vrhunski vaterpolisti i u svojoj karijeri ostvarivavali vrhuske rezultate pronosili slavu našeg sporta.

“Krasile su ga organizacione sposobnosti, marljiv rad i vedar duh kojim je stekao veliki broj prijatelja ne samo u svetu sporta. Kao posvećeni pedagog imao je veliki uticaj u odrastanju i vaspitanju generacija mladih sportista. Svojim roditeljskim odnosom prema mladim sportistima značajno doprineo stasavanju generacija i formiranju kvalitetnih ljudi.

Uvek će ostati u našim srcima. Neka mu je večna slava”, navedeno je u saopštenju Partizana.

Sahrana če biti obavljena u četvrtak, 14. maja u 13 časova  na groblju u Gornjem Milanovcu, opelo počinje u 12.30 časova

U subotu, 16. maja u 12 časova u prostorijama VK Partizan, Crnotravska 4, će biti održana komemoracija.