Počeo serijal “Kutak za vaterpolo trenutak” (VIDEO)

Vaterpolo savez Beograda i YouTube kanal “Waterpolo Live” , u saradnji sa prijateljima VSB, pokrenuli su seriju emisija “Kutak za vaterpolo trenutak”.

Cilj akcije je da se na drugačiji način obrade teme iz vaterpola. „Kutak za vaterpolo trenutak“ će  predstavljati beogradske klubove, emitovati razgovore za vaterpolistima, trenerima, sportskim radnicima. Posebna pažnja biće posvećena pravilima vaterpolo igre, pre svega izmenama, uvedenim prošle godine. Vaterpolo sudije će detaljno objašnjavati nova pravila i njihovu primenu. Iskusni vaterpolo treneri će davati savete svojim mlađim kolegama…

Do sada su realizovane dve emisije. Ekipa “Kutka za vaterpolo trenutak” je obišla nekoliko beogradskih klubova – Palilulu Taš, Zemun, Beograd, Singidunum, ŽVK Crvena zvezda.

Zbog pandemije korona virusa takmičenja su suspendovana, ali aktivnosti beogradskih klubova nisu obustavljene. Na beogradskim bazenima se radi punom parom, uz poštovanje svih mera zaštite. Vaterpolisti, vaterpolistkinje i treneri se nadaju da će se uskoro steći uslovi da se vrate takmičenjima.

Među onima koji su podržali pokretanje formata “Kutak za vaterpolo trenutak”, je selektor olimpijskih šampiona Dejan Savić, jedan od gostiju u drugoj emisiji. U drugoj emisiji učestvovao je iskusni vaterpolo stručnjak i sportski radnik Đorđe Makuljević, koji se dotakao nekoliko tema iz prošlosti i sadašnjosti beogradskog i srpskog vaterpola.

Svi ljubitelji vaterpola mogu da učestvuju u kreiranju emisije, jer mail adresa waterpololivebelgrade@gmail.com je otvorena za sva pitanja i predloge o temama koje biste voleli da gledate.