IN MEMORIAM Nenad Golijanin (1970-2021)

Istaknuti međunarodni vaterpolo sudija Nenad Golijanin preminuo je u Beogradu posle kraće i teške bolesti.

Nenad Golijanin je rođen 1970.godine u Beogradu. Bio je član prve generacije mladjih kategorija VK Student, u vreme dok je ovaj klub trenirao na bazenu “25.maj”. Kada je Student prešao na Banjicu Golijanin je učestvovao u stvaranju klubova Kalemegdan i “25.maj”.

Kao sudija imao je uspešnu karijeru i bio učesnik velikog broja takmičenja u organizaciji FINA i LEN. Između ostalog, sudio je finalnu utakmicu ženskog turnira na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012, zatim na Svetskom prvenstvu u Barseloni 2013, kao i na dva svetska prvenstva i nekoliko evropskih šampionata za mladje kategorije, Univerzijadi i Mediteranskim igrama, u Ligi šampiona I LEN Evro kupu.

Ostavio je značajan trag na međunarodnoj sceni. Na današnjim utakmicama Lige šampiona, sudije i službena lica su nosila crni flor u počast Nenada Golijanina.

Ceo radni vek je proveo u Telekomu. Učestvovao je u tehničkoj organizaciji velikih vaterpolo prvenstava u Beogradu.

Veliki zaljubljenik vaterpola, požrtvovan u svakom pogledu. U poslednjih nekoliko godina dao je veliki doprinos popularizaciji vaterpola pokretanjem YouTube kanala Waterpolo Live i Beoval live, na kojima je, u sopstvenoj režiji, prenosio utakmice svih takmičarskih rangova u Srbiji, uključujući i takmičenja VSB. Vaterpolo savez Beograda je, u saradnji sa Nenadom Golijaninom, prošle godine realizovao serijal emisija “Kutak za vaterpolo trenutak”.

Pre svega će biti zapamćen kao veliki šarmer i drugar. Bilo je prelepo družiti se s Nenadom Golijaninom.