IN MEMORIAM Dragan Solomun Sole

U Beogradu je 17. jula preminuo Dragan Solomun Sole, nekadašnji vaterpolista i istaknuti vaterpolo radnik.

Rođen je 27. jula 1950. u Tuzli. Omiljeni sport mu je bio rukomet. Po dolasku u Beograd, na nagovor druga Željka Ptičeka, počeo je u Crvenoj zvezdi da se bavi vaterpolom. Debitovao je 1969. godine i čitavu karijeru je proveo u omiljnom klubu. Nikada nije igrao ni za jedan drugi. Jedan je o najboljih strelaca kluba a u vreme kada je Crvena zvezda, sredinom sedamdesetih, postala kvalitetan član jake jugoslovenske lige, bio je njen najbolji igrač, tvorac najvećih klupskih pobeda u to vreme.

Karijeru je nastavio kao vaterpolo radnik. Kao direktor kluba učestvovao je u građenju moćne Crvene zvezde početkom devedesetih sa Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem, Zoranom Drakulićem… Zvezda je tada osvojila dve titule prvaka države.

Od 1997. je bio u Vaterpolo savezu Jugoslavije na mestu generalnog sekretara. Bio je prvi saradnik brojnih predsednika saveza, zatim Orlića, selektora Stamenića, Manojlovića i Porobića. Neumoran je bio u organizovanju velikih takmičenja poput Svetskog kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Svetske lige u Nišu 2010.

Po odlasku u penziju ostao je u kontaktu sa starim prijateljima. Omiljeni lik, pun duha, sa velikim brojem prijatelja iz raznih oblasti života, bio je ponosan na suprugu Veselu, decu Milicu i Petra i unuke.

Odlazak Soleta sa životne scene je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali.