Partizan četvrti na turniru “Mladi galeb” u Makarskoj, Šapčanima zlato

Dva srpska kluba su uz dosta uspeha predstavljali naš vaterpolo na tradicionalnom turniri međunarodnom turniru “Mladi galeb”, koji je u organizaciji VK Galeb 22. put održan u Makarskoj.

Okupilo se 16 ekipa iz devet zemalja, a učestvovali su igrači rođeni 2010. i mlađi.

Beogradski vaterpolo predstavljao je Partizan, koji je zauzeo četvrto mesto. Drugi srpski klub, Šabac je otišao tri koraka dalje. Šapčani su osvojili pobednički pehar.

Partizan je u grupi pobedio hrvatske klubove, Mornar i Jug, a remizirao sa slovačkim Novakijem, a to e bilo dovoljno za prvo mesto u grupi. Crno-beli su u četvrtfinalu bili bolji od kotorskog Primorca (6:5), ali su turnir završili sa dva poraza, od Jadrana u polufinalu i Medveščaka u meču za bronzu, pa su ostali bez medalje.

Šapčani su doživeli jedan poraz, u takmičenju u grupi od njih je bolji bio splitski Jadran (9:10). Međutim, Šabac  se ubedljivim trijumfom (10:4) revanširao u finalu i stigao do pobedničkog trofeja.

Naslovna fotografija: Partizan (Foto: VK Galeb MR/Facebook)

22. turnir “Mladi galeb”

Rezultati srpskih klubova

Grupa A: Šabac – AVK Branik 19:3, LS Nidersahen – Šabac 3:11, Šabac – Jadran Split 9:10
Grupa C : Partizan – Mornar 9:4, KVP Novaki – Partizan 13:13, Partizan – Jug Dubrovnik 11:3

Četvrtfinale: Šabac – PSN Pečuj 9:5, Partizan – Primorac Kotor 6:5

Polufinale: Jadran Split- Partizan 16:15, Šabac – Medveščak 10:8

Meč za bronzu: Partizan – Medveščak 7:10

Finale: Šabac – Jadran Split 10:4

Konačan plasman: 1. Šabac (Srbija), 2. Jadran S (Hrvatska), 3. Medveščak (Hrvatska) 4. Partizan (Srbija), 5. Primorac (Crna Gora), 6. PSN (Mađarska), 7. Mornar (Hrvatska), 8. Galeb MR (Hrvatska), 9. Novaki (Slovačka), 10. LSN (Nemačka), 11. Primorje EB (Hrvatska), 12. Trst (Italija), 13. Jug Dubrovnik (Hrvatska), 14. Branik (Slovenija), 15. Vukovar (Hrvatska), 16. Triglav (Slovenija).