Srpkinje pobedile Novi Zeland za plasman u osminu finala Svetskog kadetskog prvenstva

Naslovna fotografija: Srbija u Manisi (Foto: VS Srbije)

Vaterpolistkinje Srbije su zabeležile trijumf u svom prvom meču na Svetskom prvenstvu za 16-godišnjake u Manisi (Turska).

Srpske kadetkinje su u drugom kolu Grupe E pobedile Novi Zeland 11:10 (4:2, 2:1, 3:3, 2:4).

Sa ovim trijumfom naša selekcija je već obezbedila plasman u osminu finala. Naime u grupi su tri reprezentacije – SAD, Srbija i Novi Zeland, a dve prolaze dalje. Tim SAD je u prvom kolu savladao Novozelanđanke 13:3. Srbija sutra u poslednjem kolu igra protiv SAD.

Srbija je vodila od samog početka duela sa Novozelanđankama, koje su uspele da izjednače samo jednom – 1:1.  Nešto više od dva minuta pre kraja, izabranice Ivane Ćorović su vodile 11:7, a onda dozvolile rivalkama da se približe, ali ipak sačuvale sva tri boda.

Golove za Srbiju postigle su Maša Čuk 4, Nika Ratković 3, Elena Ćuk 2, Vjera Bulajić i Mina Branković

U osmini finala, Srbija će se sastati sa Italijom ili Kinom.

U selekciji Srbije u Manisi su – golmani:Emilija Jovanović (Palilula), Vanja Đurić (Vojvodina), igračice u polju: Iva Kovačević (Spartak), Irina Trbanos (Taš 2000), Vjera Bulajić (Jug), Danica Balać (Palilula), Maša Ćuk (Dunajvaroš), Mina Branković (Palilula), Nika Ratković (Palilula), Jana Janković (Taš 2000), Elena Ćuk (Dunajvaroš), Milica Pavić (Taš 2000), Una Jelenić (Taš 2000), Helena Klikovac (Taš 2000), Tara Žagar (Vojvodina).

Selektor je Ivana Ćorović, a u stručnom štabu su  Ognjen Jovanić, Aleksandra Lazarević, fizioterapeut Dragana Ivković i tim lider je Novica Todosijević. Sudijsku organizaciju Srbije predstavlja Pavle Kiš.

Svetsko prvenstvo za kadetkinje u Manisi, rezultati prva dva dana

Grupa A: Tajland – Holandija 7:11

Grupa B: Zimbabve – Kanada 0:13, Kanada – Grčka 3:22

Grupa C: Nemačka – Hrvatska 8:9, Hrvatska – Francuska 17:10

Grupa D: Kazahstan – Južna Afrika 7:8, Južna Afrika – Mađarska 4:18

Grupa E: SAD – Novi Zeland 13:3, Novi Zeland – Srbija 10:11

Grupa F: Turska – Australija 2:11

Grupa G:Ukrajina . Španija 2:22, Španija – Malta 19:4

Grupa H: Kina – Češka 15:5, Češka – Italija 4:26

U grupama A i F učestvuju samo po dve selekcije (Izrael i Meksiko su odustali), pa će se ekipe u ovim grupama dva puta sastajati.