Srbija napunila mrežu Francuske na turniru u Šapcu

Naslovna fotografija: Nikola Jakšić (foto: VSS/Slobodan Sandić)

Srpski vaterpolisti su sa deset golova razlike pobedili Francusku 14:4 (4:1, 3:1, 3:2, 4:0)  u drugom kolu turnira “Srbija 2024” u Šapcu.

Ekipa zemlje domaćina OI je povela 1:0, a onda osam minuta čekala do drugog gola. U međuvremenu je sa odličnom odbranom i kvalitetnim napadom Srbija postigla šest golova. Mandić, Ranđelović, Jakšić i Radulović su najavili veče puno golova. Uz Drašovića i dva puta Strahinju Rašovića oni su bili strelci za Srbiju u prvom poluvremenu.

U drugoj četvrtini nije bilo opuštanja. Jakšić je pokazao da je u šuterskoj formi, pratili su ga Mandić i Rašović. Francuska nije u formi. Očito je bilo da četvrtoplasirana ekipa sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva mora znatno da podigne nivo forme.

I preostale dve četvrtine su protekle u daleko agilnijoj igri našeg tima a raspucao se i Sava Randjelović koji je tri puta zatresao mrežu.

Visoka pobeda nad kvalitetnim timom Francuske ohrabruje i može da bude dobar putokaz, ali i naši igrači i stručni štab su svesni da je ovo ipak samo prijateljski meč i da će Francuzi biti ozbiljan rival u Parizu.

Srbija – Francuska 14:4 (4:1, 3:1, 3:2, 4:0)

Gradski bazen. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ivanovski (Crna Gora). Isključenja: Srbija 14, Francuska 7. Peterci Srbija 2 (1), Francuska 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 3, S.Rašović 2, Ranđelović 3, Ćuk, Dedović, Drašović 1, N.Jakšić 3, Vico, Lukić, Lazić, Milojević, Rističević, Radulović 2.

FRANCUSKA: Duboa, Sodadije 1, Kruzija, Bue 2, Kaš, Vernu 1, Marion-Vernu, Bjork, Marzuki, Bodega, Vanpeperstarte, Nardon, Fontani, Idzinski.

Rezultati drugog kola: Australija – Nemačka 11:6, Rumunija – Crna Gora 6:10, Srbija – Francuska 14:4

Plasman: Srbija, Australija, Crna Gora po 6, Rumunija, Francuska i Nemačka bez bodova.

U subotu igraju: Srbija- Nemačka 8.30, Francuska – Rumunija 10.15 Crna Gora – Australija 12, Nemačka – Francuska 17.15, Rumunija – Australija 19, Srbija – Crna Gora 20.15