Svetsko prvenstvo za 18-godišnjake: Srbija prošla u finale!

Foto: VS Srbije

Mlađejuniorska reprezentacija Srbije je nastavila niz pobeda na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Buenos Ajresu i plasirala se u finale.

Naša selekcija je u polufinalu pobedila Crnu Goru 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4)

AŽURIRANO: Srbiji će rival u finalu biti Mađarska, koja je u polufinalu pobedila Italiju. Susret se igra u noći između utorka i srede. Počinje u 00.30 po srednjeevropskom vremenu.

Polufinalni meč je bio drugi duel komšija u Buenos Ajresu. U prvom susretu, odigranom u Grupi A, Srbija je posle velike borbe savladala Crnu Goru 18:16.

Odličan početak meča otvorio je izabranicima Miloša Sakovića put ka pobedi, iako je na tom putu bilo i visokih prepreka.Posle nepunih 11 minuta igre Srbija je vodila 8:0. Naša selekcija je do tada imala savršenu realizaciju igrača više (6/6), dok je pet puta sačuvala mrežu sa igračem manje.  Crnogorci su zaustavili seriju našeg tima, smanjivši na 2:8, a Srbija je u završnici poluvremena sve teže pronalazila put do mreže. Promena golmana u crnogorskom timu je dala rezultat. Naša reprezentacija nije iskoristila ni peterac, ali odbrana je dobro funksionisala.

Srpska selekcija je u trećoj četvrtini izgubila ritam. Postigla je prvi gol u drugom poluvremenu. Bodiroga je bio strelac za 9:2, ali usledila je serija Crne Gore od 3:0. Krajem četvrtine, rivali su imali šansu da priđu i bliže ali DImković je odbranio peterac.

Početkom poslednje četvrtine, Crna Gora je smanjila zaostatak na tri gola (6:9). Imala je i napad sa igračem više da priđe i bliže, ali nije uspela. Na drugoj strani Kojić je našem timu doneo prednost 10:6 na 05.45 do kraja. Minut kasnije, Gladović je iz daljine pogodio za 11:6 i finale je bilo na domak ruke. Sve je praktično bilo rešeno, crnogorski tim je samo smanjio zaostatak.

Srbija će se u finalu sastati sa pobednikom meča Italija – Mađarska.

U polufinalu za Srbiju su igrali: Dimković, Bodiroga 1, Novaković 3, Tomić 1, Kojić 1, Gladović 2, Canepa 1, Đokanović 1, Adamović, Krstić 2, Lazić, Savić, Čonkić 1.

Svetsko prvenstvo za 18-godišnjake (Buenos Ajres), sedmi dan

Za plasman od 9. do 12. mesta, polufinale: Turska – Australija 12:13 (peterci), Novi Zeland – Brazil 9:14

Za plasman od 5. do 8. mesta, polufinale: Španija – Hrvatska 18:16, SAD – Grčka 12:14

Polufinale

Srbija – Crna Gora 13:9

Italija – Mađarska 15:18