Druga liga puna Beograđana

Danas počinje takmičenje u Drugoj ligi Srbije, u kojoj ove sezone neće učestvovati nijedan klub iz Beograda.

Glavni grad nema ove godine predstavnika u Drugoj ligi, ali kao i ranijih sezona veliki broj igrača beogradskih klubova pojačaće drugoligaše.
Gotovo i da nema kluba koji u svojim redovima nema vaterpoliste ponikle u beogradskoj školi, momke koji su prošli kroz Beoval, Prvenstvo škola, momke koji su osvajali medalje na Trofeju Beograda…

U uspesima drugoligaša širom Srbije učestvovali su  Strahinja Rašović, Nemanja Ubović, Marko Petković, Marko Avramović, Ivan Basara, Srđan Aksentijević… Mnogi od njih su igranjem u Drugoj ligi tokom leta održavali formu u godinama kada su prerasli juniorsku reprezentaciju, a “čekali u redu” da dobiju poziv u A nacionalni tim. I dočekali su šansu i u seniorskoj reprezentaciji, a svojim igranjem u Drugoj ligi doprineli kako uspesima klubova koje su pojačavali i stasavanju mladih igrača, tako i popularizaciji i razvoju vaterpola u Srbiji. Beogradska škola jeste nosilac razvoja srpskog vaterpola, kome za svetliju budućnost treba što više stabilnijih klubova u celoj zemlji.

U Drugoj ligi ove godine učestvovaće devet klubova podeljenih u dve grupe. Po dva kluba iz svake grupe učestvovaće na fajnal foru.

Grupa Sever: Valis, Mladost (Pančevo), Senta, Valis 93.
Grupa Jug: Paraćin, Požarevac, Jezero (Bela Crkva), Goč (Vrnjačka Banja), Kraljevo.