Duško Pijetlović najbolji igrač Evrope

duleCentar srpske reprezentacije Duško Pijetlović izabran je za najboljeg igrača Evrope u 2015. godini objavila je Evropska plivačka federacija (LEN).

Pijetlović je dobio 72,8 odsto glasova, a drugo i treće mesto dele Andrija Prlainović iGrk Hanis Funtulis sa po 9,1 odsto

Sidraš našeg nacionalnog tima je prošle godine sa Pro Rekom osvojio Ligu šampiona, dok je sa reprezentacijom Srbije došao do titule prvaka sveta i Svetske lige.

Na Svetskom prvenstvu u Kazanju je proglašen za MVP  igrača šampionata, a nedavno je izabran za najboljeg na svetu u izboru magazina “Swiming world”.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je nekadašnjem saigraču Dušku Pijetloviću, na izboru za najboljeg vaterpolistu Starog kontinenta u 2015. godini.

“Sve čestitke Duletu na apsolutno zasluženoj tituli najboljeg vaterpoliste Evrope za 2015. godinu. Želim ti još mnogo uspeha i u budućnosti. Bravo majstore!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića, koji je svojevremeno i sam osvajao prestižno priznanje LEN.

Ovih dana bi trebalo da bude objavljen rezultat izbora za najboljeg vaterpolistu sveta u organizaciji sajta waterpoloworld.com, a u najužem krugu kandidata je Filip Filipović.