Veteransko EP: Trijumfi Partizana i “Somova”

FotoLucioVidotoBeogradski klubovi su u trećem kolu Evropskog prvenstva veterana u Rijeci su zabeležili dve pobede, u dva uzbudljiva meča.

U kategoriji 30 godina i stariji “Pijani somovi” su pobedili ruski Kazanj, a u kategoriji 35 godina i stariji Partizan je bio bolji od španskog Reala.

“Somovi” su u trećem kolu B grupe ekipu Kazanja savladali sa 7:6 (2:1, 1:0, 3:4, 1:1) i kao prvi u grupi prošli su u polufinale.”Somovi” će u polufinalu igrati sa drugoplasiranim iz A grupe Neptunom (Mađarska). U grupi B takmičio se i Beograd, koji je posle dva kola i poraza od Kazanja i “Pijanih somova” zauzeo treće mesto i očekuje ga borba u grupi od pete do sedme pozicije. Rivali su mu Masters (Ukrajina) i Brentag (Rumunija).

Partizan je pobedio španski Real Kanoe sa 10:9 (2:2, 3:2,3:4, 2:1) i sa četiri boda trenutno dele treće i četvrto mesto sa Jadranom iz Herceg Novog.

Duel beogradskog i španskog kluba bio je „rezultatska klackalica“, sa dosta preokreta. Partizan je početkom poslednje deonice poveo sa 10:8 i znao je da sačuva vođstvo.

Kategorija 30 godina i stariji, treće kolo, B grupa: Kazanj (Rusija) – “Pijani somovi” (Srbija) 6:7. Beograd slobodan. Plasman: “Somovi” 6, Kazanj 3, Beograd bez bodova.
Plasman A grupe:Bajer (Nemačka) 7, Neptun (Mađarska) 6, Brentag (Rumunija) 3, MAsters (Ukrajina) 1.

Kategorija 35 godina i stariji, treće kolo (svi klubovi u istoj grupi): Partizan (Srbija) – Real (Španija) 10:9, Užgorod (Ukrajina) – Jadran (Crna Gora) 4:4, Euro Sporting (Italija – Buls Blad (Mađarska) 3:12.
Plasman: Buls Blad 7, Euro Sporting 6, Jadran 4, Partizan 4, Real 3, Užgorod 1.

Foto: Lucio Vidotto