Olimpijske igre: Srbija u polufinalu

Dusan MandicReprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Olimpijskh igara u Rio de Žaneiru.

U četvrtfinalu je pobedila Španiju sa 10:7 (3:1, 4:2, 0:2, 3:2). U polufinalu naš tim će igrati protiv Italije, koja je danas pobedila Grčku sa 9:5 (2:0, 2:2, 2:1, 3:2).

Španija je osvojila prvo mesto u B grupi, a Srbija je u četvrtfinale ušla kao četvrtoplasirana u grupi B. Ipak, naš tim je bio favorit, što je brzo počeo da dokazuje. Bio je ovo do sada najbolji meč naše selekcije na olimpijskom turniru.

Od kad je golom Mandića u šestom minutu Srbija povela sa 2:1 nije ispuštala prednost. Prvi put na turniru ni u jednom trenutku nije bila “u minusu”, nije dozvolila rivalu da povede.

Najveću prednost naša selekcija je stekla 12 sekundi pre kraja prvog poluvremena, kada je Aleksić pogodio za 7:3. Treća deonica pripala je Špancima, ali srpska reprezentacija je zadržala kontrolu meča. Minut i 38 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene Španci su smanjili na 9:7, ali nisu mogli ništa više od toga. Kad se naša selekcija na 48 sekundi pre kraja odbranila sa igračem manje sve je bilo jasno.Ubrzo je na drugoj strani najefikasniji igrač meča Dušan Mandić je, svojim četvrtim golom, stavio tačku na veliku pobedu Srbije.

Posle meča Mandić je kazao:

– Otvorili smo utakmicu na pravi način. Imali veću agresivnost ,želju, videlo se da verujemo jedni u druge. Nisam sumnjao u pobedu i kad je Španija smanjila. Ovo je sada pravi turnir. Idemo dalje.

Srbija je igrala u sastavu: B. Mitrović (9 odbrana), Mandić 4, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 1, Jakšić, FIlipović 2, Prlainović, S. Mitrović 2, G. Pijetlović.

Tri gola za Španiju dao je Molina, dva Munariz, a po jedan Mingel, Siranji.

U drugom polufinalu sastaće se Crna Gora i Hrvatska. Crna Gora je posle peteraca pobedila Mađarsku sa 13:11. Hrvatska je bila bolja od Brazila 10:6.

 

Foto: OKS