Prvenstvo veterana: Pobeda Partizana, “Somovi” u meču za bronzu

Veterani Partizan 2Partizan je u  derbiju četvrtog kola Evropskog prvenstva veterana u Rijeci (kategorija 35 godina i stariji) savladao italijanski Euro Sporting iz Rima sa 7:6 (3:2, 1:2, 1:0, 2:2).

 

Crno-beli su tako osigurali bar četvrtu poziciju i plasman u meč za bronzu. U poslednjem kolu se sastaju sa Užgorodom (Ukrajina), a imaju šanse i za drugo mesto u grupi koje vodi u finale. Ipak, ne zavisi sve samo od njih, već i od utakmice Buls Blad – Jadran.

Preostala dva predstavnika Srbije i Beograda su danas poraženi. U polufinalu kategorije do 30 godina “Pijani somovi” su izgubili od mađarskog Neptuna sa 9:4 (3:1, 1:1, 3:2, 2:0). U utakmici za bronzu će se sastati sa ruskim Kazanjom. Beogradski i ruski klub su se već sastali u takmičenju u grupi, a “Somovi” su slavili sa 7:6.

Beograd je u istoj kategoriji, u grupi za plasman od 5. do 7. mesta izgubio od ukrajinskog Mastersa 18:5 (4:1, 5:1, 6:2, 3:1). Preostao im je još meč sa rumunskim Brentagom.

Kategorija 35 godina i stariji, četvrto kolo: Real Kanoe (Španija) – Jadran (Crna Gora) 5:7, Užgorod (Ukrajina) – Buls Blad, Eger (Mađarska) 2:8, Euro Sporting (Italija) – Partizan (Srbija) 6:7.
Plasman: Buls Blad 10, Jadran 7, Partizan 7, Eurosporting 6, Real Kanoe 3, Užgorod 1.

Poslednje kolo: Buls Blad – Jadran, Partizan – Užgorod, Real – Euro Sporting

Kategorija 30 godina i stariji, polufinale: “Somovi” (Srbija) – Neptun (Mađarska) 4:9, Bajer Idrigen (Nemačka) – Kazanj (Rusija) 8:2.
Grupa za plasman od 5. do 7. mesta, prvi meč: Masters (Ukrajina) – Beograd (Srbija) 18:5. Slobodan Brentag.

Foto: VK Partizan